Mads Hansens Kapel

10.000 til udgivelse af debutalbum.

Bevilling: til produktion og udgivelse af debutalbum

Ansøgers korte begrundelse: Vores mål er at indspille og udgive et fuldlængde album, med højdepunkterne fra orkestrets 7 timers aktive balrepertoire - arrangeret med henblik på at tryllebinde både koncertlytteren såvel som dansepublikummet.

Ansøgers uddybende forklaring: Mads Hansens Kapel er et ungt dansk orkester, der er vokset ud af den danske folkemusiktradition. Orkestrets medlemmer er uddannet fra Skurups Folkhögskola i Sverige, og musikkonservatoriet i Esbjerg, og bindes sammen af en fælles kærlighed til fornyelsen og bevarelsen af den traditionelle danske folkemusik.

Vores mål er tostrenget

- Dels at være et stærkt og traditionsrigt balorkester der spiller dansk dansemusik for folkedansere i alle aldre, og

- Dels at udbrede de traditionelle melodier ved at arrangere dem som koncertmusik, så de kan leve blandt et yngre publikum, der ikke nødvendigvis vil komme til et folkedansebal.

Som et skridt på vejen mod dette indspillede Mads Hansens Kapel i 2017 en E.P med fem melodier – alle fra DTS Bjerregaards nodebøger. Her fik vi uvurderlig hjælp fra Saugmann Bjerregaards Fond, og vi havde ikke haft mulighed for at bringe Bjerregaards og vor egen musik frem uden denne støtte. Vores ambitioner har ikke ændret sig: Vi vil gerne udbrede dansk folkemusik til et større publikum, og derfor håber vi, at fonden endnu engang ønsker at støtte os i denne målsætning, denne gang til et fuldlængdes debutalbum.

Siden Kapellets dannelse i 2015 har vi arbejdet med indsamling af ”nye” gamle melodier. Vi har gået på jagt i gamle nodebøger, ganske som vi gjorde det med Saugmann Bjerregaards materiale til EP’en (og stadig gør), og har fundet glemte melodier som sjældent eller aldrig spilles. Dette har sammen med det mere kendte balrepertoire akkumuleret en melodibank som modsvarer omkring 7 timers aktivt balrepertoire. Heraf er der ca. 2 timers musik, som vi har gennemarrangeret til koncertbrug, og som vi har optrådt med både i Danmark og på den internationale folkemusikscene (Newcastle, Schweiz, Estland, Finland).

Ansøger og Bevillingshaver: Emil Ringtved Nielsen

Udbetaling af bevilling: Beløbet udbetales på en gang efter projektets færdiggørelse mod fornøden dokumentation.

Dokumentation for projektets gennemførelse: Et tilsendt gratis eksemplar af projektets Album.

Bevillingen blev afsluttet i juni 2019 ved modtagelsen af projektets album.

Gruppen skriver om albummet:

Pladen indeholder et væld af forskellige melodier fra den danske folkemusiktradition, udsat for et skvæt (eller mange skvæt!) Mads Hansens Kapel. De 13 numre på CD'en går fra de helt stille og følsomme sønderhoninger, til energiske sammensætninger af polkaer og reels i den anden ende. Og det vil sikker glæde jer at høre, at 2 af numrene har vi fra Saugmann Bjerregaard selv, nemlig en trekant (første melodi i nummeret "På den lyse Side"), og en schottish (Sophies Reinlænder). Og hver gang vi spiller koncert, nævner vi den gode Bjerregaard ved navn som komponisten til sidstnævnte, så vi håber, at vi er med til at udbrede kendskabet til ham lidt mere.

Se i øvrigt bilag.

Køb - CD'en kan købes på gruppens Facabook-side.

Anmeldelse - Udførlig (meget positiv) anmeldelse med billede fra albumcover.

Albumcover - Albummets 4 sider med billeder i farver på for (af gruppen) og bagside (med oplysninger om numre). Indercoveret er i gråtone med avisartikler af og om gruppen, samt kreditering.