Musikeksempler

Der er i tidensløb indspillet mange af D.T.S. Bjerregaards Baldanse. Her er en oversigt. Med tiden vil den blive organiseret og annoteret. De enkelte grupper af eksempler kan ses mere udførligt på undersiderne.

Esther Bjerregaard: Familieoptagelser

Der eksisterer nogle få indspilninger af D.T.S. Bjerregaards værker spillet af Esther Bjerregaard (violin) og hendes mand, Bech Bjerregaard (cello). Omstændighederne omkring optagelserne var at Esther og Bech indkøbte en båndoptager og anskaffede en mikrofon så de kunne optage og sende bånd til familien på Sjælland, fx ved juletid.

Bo Skjærbæk: Optagelser og eksempler

Jeg har ved forskellige lejligheder med forskellige formål og under forskellige omstændigheder indspillet mange af D.T.S. Bjerregaards værker. Alene med cello og/eller harmonika, i Jelling Spillemandslaug, i andre orkestersammenhænge og digitalt (kunstig lyd).

Dansk Folkemindesamling: Indsamlinger

Dansk Folkemindesamling har mange optagelser med spillemænd. I flere af disse optagelser er der numre fra D.T.S. Bjerregaards Baldanse.

Statsbiblioteket Århus: Pladearkivet

Statsbiblioteket, Århus, har en meget omfattende samling af 78'ere (grammofonplader). På flere af disse optræder indspilninger af numre fra D.T.S. Bjerregaards Baldanse, enten som hele numre eller som dele af potpourrier.

Jelling Spillemandslaug: Baldanse af D.T.S. Bjerregaard, 2013. CD, oplag: 500 (udsolgt - kan downloades).

Jelling Spillemandslaug fik i 2011 en bevilling til at indspille 17 melodier af D.T.S. Bjerregaard. De spiller dem med laugets besætning, nogle gange med nogle af de oprindelige stemmer og derudover med egne stemmer.

YouTube

Jeg har oprettet en spilleliste på YouTube over indspilninger af D.T.S. Bjerregaards værker. Se "Følg os på YouTube".

Musikken aktiveres generelt ved at aktivere linket til nummerets unikke baldansefortegnelsesnummer.