Karl Skaarup film

35.000 til en film om dansk spillemandsmusik. Spillemanden Karl Skaarup fra Thy.

Karl Skaarup regnes for en førende skikkelse indenfor dansk spillemandsmusik, og siden sin ungdom har han dyrket nogle af de særlige Thy-danse. Derfor er det vigtigt for eftertiden at få fastholdt Karl Skaarups musik på en både teknisk og kunstnerisk overbevisende måde. Men også at komme tættere ind på livet af ham gennem levende samtaler, så eftertiden forstår, hvor musikken stammer fra, og hvilken funktion den har haft i det gamle bondesamfund.

Bevillingen er anvendt til redigering og udgivelse af en allerede optaget koncert med Karl Skaarup og Kristian Bugge og til en optagelse, redigering og udgivelse af en koncert med Karl Skaarup og gruppen Habadekuk, som tager afsæt i traditionel dansk folkemusik, som den fortolker temmelig utraditionelt med blæsergruppe og rytmesektion inspireret af både jazz og salsa.

Arbejdet blev afsluttet i løbet af efteråret 2012, i december, hvor filmen fik premiere i Thisted Kino og udgivet på DVD.

Filmen kan købes gennem Forlaget Knakken, Thisted.

Karl og Kristian spiller - Karl og Kristian spiller foran biografens lærred i en dårlig oplyst sal. Men Karls harmonika gør sig godt.

Indbydelse til filmpremieren - I december 2012 i Thisted Kino, hvor Jørgen Vestergaard og Jakob Oschlag talte, Karl og Kristian spillede et nummer, og filmen havde premiere.

Bevillingen "udbetales" - Jørgen Vestergaard modtager Fondens bevilling i form af en stor "check" på kr. 35.000 (foran biografens slikbutik).