Bornholm II

10.000 kr. til arbejde med musik fra Bornholm. Indspilning og udgivelse af CD.

Den manglende dokumentation af musikken fra Bornholm på lydsiden gør arbejdet med indspilning af melodierne helt essentielt. Derfor ansøger vi nu om økonomisk støtte til realiseringen af endnu en CD med bornholmske spillemandsmelodier og sange.

Ditte skriver bl.a. i ansøgningen:

Jeg har tidligere gjort et fund på omkring 20 gamle nodebøger fra øen. De er placeret på Dansk Folkemindesamling samt på forskellige lokalhistoriske samlinger og museer på Bornholm. Jeg har i de forgangne år dykket endnu længere ned i arkiverne og fundet en masse meget interessant materiale. Her er både tale om instrumentalmusik og en sangtradition der er helt særlig. Der er stof nok til mange års forskning og musikalsk udfoldelse og derfor fortsætter jeg ufortrødent arbejdet.

Der findes som bekendt ikke mange gamle indspilninger af musikken fra Bornholm og derfor hviler der et stort ansvar på os med hensyn til skabelse af en særlig spillestil for musikken. Vi skaber vores stil med et blik på musikkens mangeartede rødder i de keltiske, skandinaviske og baltiske traditioner og selvfølgelig også ud fra vores egen personlige smag. Det er vores opfattelse at regionale spillestile til alle tider er skabt ud fra de lokale spillemænds ønsker og idealer.

Folkshop, salg - Salg, beskrivelse og billeder fra CD'en. Som pdf-fil.

Folkshop, salg - Salg, beskrivelse og billeder fra CD'en.