FAQ / gode råd

Her vil der være svar på de generelle spørgsmål, der vil opstå under konkurrencen. Siden opdateres løbende.

Download af melodinoder:

Alle årets melodi-noder kan downloades på én gang som en pdf-fil her.

Ingen oplysninger i mp3-filen!

Nogle mp3-optagere gemmer oplysninger om indspilningen i mp3-filen. De bliver afslørende vist ved afspilning af filen. Det vil jeg være fri for!

Hyppigste spørgsmål:

Hvorfor anonymt / under pseudonym?

Den anonyme titel / pseudonymet offentliggøres på Fondens hjemmeside ved modtagelsen, som kvittering for modtagelsen. Der har været mange fantasifulde titler / pseudonymer i tidens løb, fx "De glade spillemænd", "For Søren", "Sawmændene". Men når konkurrencen har fundet sted er de anonyme titler / pseudonymer blevet slettet og erstattet med en offentliggørelse af vinderne.

Er det muligt at aflevere indspilningerne som mp3-filer?

Ja, gerne. De kan indsendes ligesom en CD på et USB-lager.Er det muligt at aflevere indspilningerne / oplysningerne via mail?

Ja, hvis det kan gøres anonymt! Opret fx en volapyk g-mail - jeg undersøger ikke nærmere.

Indspilningerne er vist ikke den store udfordring at få afleveret anonymt, men oplysningerne om kontaktperson og de enkelte musikere og deres instrumenter kan gøres på mange måder.

  • A) Det mest lavpraktiske er (stadig) at sende en kuvert til mig med oplysningerne - husk den anonyme titel / pseudonym på kuverten.

  • B) En elegant måde kunne være at indspille en mp3-fil med oplysningerne og sende den sammen med musikfilerne (med titlen "oplysninger"). Den kan jeg så afspille for dommerne når de har afgjort konkurrencen.

  • C) En lidt klodset måde kunne være at sende oplysningerne med den anonyme mail samtidig med musikfilerne - men i hver sin mail: emnefeltet skal så indeholde den anonyme titel / pseudonym samt enten ordet "musik" eller "oplysninger". Jeg kan godt lade være med at kigge hvis jeg ved hvornår - det må gerne være lidt spændende.

Hvorfor skal der være en evt. kuvert / musikfil / mail med oplysninger om musikere?

Når dommerne og bestyrelsen har truffet den endelige afgørelse om præmierne opstår det spændende øjeblik hvor det bliver afsløret hvem indsenderne er: kuverten / musikfilen / mailen åbnes og navnene læses op. Derfor skal du sende en kuvert (i en frankeret kuvert med min adresse på) / musikfil / mail signeret med din anonyme titel / pseudonym med de nødvendige personoplysninger: en kontaktperson med navn og telefonnummer, samt navn og instrument på de deltagende spillemænd.