Plaça dels Infants 

Es tracta d’un espai quadrat delimitat pels carrers Reial i Smith. La plaça es va urbanitzar el 1863 i el 1911 va ser batejada com Plaça Artilleros del Sitio, per commemorar el centenari del setge francès; modernament ha recuperat el seu nom primitiu, dels Infants, en referència als infants (d’Infanteria) que van perdre la vida en aquella guerra i no a les escultures de dos nens que hi ha a la font del centre.

La història de la plaça es resumeix en dos edificis emblemàtics. Un, el de la seu dels vins De Muller. L’altra construcció de la plaça és la de la Chartreuse, on fins fa pocs anys s’elaborava aquest licor “de culte” per als tarragonins.

                                                        Llegir més...

La casa De Muller va ser fundada el 1851 pel Senyor August De Muller i Ruinart de Brimont, procedent d’una coneguda família de vinicultors d’origen alsacià, que van veure en la província de Tarragona el potencial que ja en el seu temps van saber apreciar les colònies gregues.

Durant 4 generacions, la companyia va pertànyer a la família De Muller i es va anar convertint en una de les empreses pioneres, tant en l’àmbit comercial com en el tecnològic.

A l’espai desocupat s’hi ha edificat un bloc de pisos però es va conservar la portalada principal, com a silenciós testimoni de la puixança vitivinícola del barri en èpoques pretèrites.

L’altra construcció de la plaça és la de la Chartreuse, on fins fa pocs anys s’elaborava aquest licor “de culte” per als tarragonins.

El 1882 l'antiga fàbrica de filats La Fabril va ser adquirida per la societat anònima Unión Agrícola, amb capital de l'orde dels pares cartoixans per fabricar el seu licor.

La Chartreuse va fer funcionar les destil·leries de la plaça dels Infants des del 1903 fins al 1989. Avui dia només es fabrica el licor a Voiron (França) i per Santa Tecla es fa una edició especial i limitada amb la imatge gràfica de la festa a la contraetiqueta.

Actualment és la seu de l'Escola Oficial d'Idiomes.