Plaça del Rei

A la plaça inferior del que era el fòrum provincial de Tàrraco tenim actualment la plaça del Rei, que deu el seu nom al fet que durant l'edat mitjana, el Pretori va ser transformat en castell del rei.

 En aquesta plaça hi ha diferents recintes històrics…

Llegir més...

El Pretori o Castell del Rei. És la torre que delimitava la part sud-oriental del Fòrum provincial de Tàrraco. Actualment és un dels recintes del Museu d'Història de la ciutat. A l'extrem sud-occidental d'aquest Fòrum es conserva la torre bessona de l'antiga Audiència, a tocar del portal del Roser.

El Museu arqueològic, obra de l'arquitecte F. Monravà i Soler, situat en un dels laterals és un espai on es recullen les restes arqueològiques trobades a la Tàrraco romana des de l'any 1960. Destaca el mosaic de Medusa (finals del segle  II dC – primer terç segle III dC) inspirat en el mite de Perseu, del qual se’n conserva una part realitzada in situ per un artesà expert -en què destaca l’escena de Perseu i Andròmeda- i aquest excepcional emblema central.

Es tracta del millor mosaic dels trobats a Tàrraco. Procedent de la zona residencial de la ciutat, formaria part de la decoració pavimental d’una domus, des d’on es va traslladar al Museu Arqueològic l’any 1857 amb motiu de les obres de la pedrera del port modern. 

Reprodueix només la testa del personatge mitològic, amb serps en lloc de cabells i uns ulls molt especials que petrificaven qui la mirava.

La poeta Isabel Ortega l'ha cantada en el seu llibre Medusa de 2013.

I dues esglésies la Trinitat i de Natzaret. Aquí es reuneixen els "misteris" que participen en el Sant Enterrament de Divendres Sant.