Clubul de Speologie „Emil Racoviţă” Bucureşti

                                                                                                                                                                    cele mai recente noutăţi

Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București (înființat la 5 noiembrie 1969), este organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică (sentința civilă 138/20.06.1995), cod fiscal 7965734. 
Misiunea noastră este să descoperimsă explorăm și să publicăm (cu acces gratuit pentru toată lumea) rezultatele cercetărilor. Promovăm realizările noastre și realizările altor ONG-uri (gratuit)
Oferim Topul peșterilor din România (gratuit) și Catalogul Peșterilor (gratuit).


Principalul nostru proiect din ultimii ani este România natura, menit să arate descoperirile noastre dar și pe ale altor ONG-uri sau persoane. Nimeni nu oferă atâta informaţie ca noi (ştiri, articole, ghiduri, hărţi, imagini): 20.000 pagini A4 gratuit! Urmărim descoperirile geografice din România și prezentarea detaliată a reliefului din România.

Îi meționăm, întotdeauna, cu nume și prenume, pe toți cei care contribuie la descoperiri și proiecte.

Toamna anului 1982, ședință la club (doar un colț al sălii este în imagine). În stânga, cu pulover roșu, Ică Giurgiu (Explorator al peșterii românești dublu record mondial. Explorator al poatei cea mai dificilă peșteră din România. Explorator al peșterilor din Munții Făgărașului. Recordmen al publicărilor speologice.). La stânga lui, Dan Hazaparu (Explorator al peșterii românești dublu record mondial. Explorator al poatei cea mai dificilă peșteră din România.). Lângă Dan, Virginia Vasile, participantă la explorările din zona celei mai reci peșteri fără gheață din România. Mai departe, cu mâna dreaptă la bărbie, Gigi Chiriloi, participant la explorarea poatei cea mai dificilă peșteră din România. În centrul imaginii, cu sacou albastru, Mircea Vlădulescu (Explorator al poatei cea mai dificilăpeșteră din România. Explorator al peșterilor din Munții Făgărașului.). În spatele lui Mircea este Cornel Belecciu, explorator al peșterilor din Cheile Sohodolului (Munții Vâlcan). La stânga lui Mircea este Ovidiu Grad (Explorator al poatei cea mai dificilă peșterădin România.). La stânga lui Ovidiu este Gabriel Silvășanu (Explorator al peșterii românești dublu record mondial. Explorator al poatei cea mai dificilă peșteră din România. Explorator al peșterilor din Munții Făgărașului.). La stânga lui Gabriel este Adrian Mihalcea, participant la explorările din zona celei mai reci peșteri fără gheață din România.Clubul de Speologie „Emil Racoviţă” Bucureşti a donat la biblioteci din ţară şi din lume peste 1000 volume

Recorduri speologie România, Clubul „Emil Racoviță” București

Ce își doresc speologii din România

Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București, mari peșteri și avene explorate

Hoții de la Institutul de Speologie fură de 48 de ani, cu dovezi, de la Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Romanian-American Foundation, Enel România și Ursus Breweries sprijină financiar un proiect al grupului infracțional Bădescu, Târlă de la Clubul de Speologie Exploratorii Reșița

Arheologia peșterilor și minelor din România, mult s-a făcut, destul s-a omis

Valer Trufaș, profesorul, exploratorul, 1931-1997

2050 de ani de la crearea statului dac centralizat; peşteri cu picturi rupestre şi urme de locuire dacică 

Cea mai frumoasă peşteră din România

Ce a scris Ică Vasile Giurgiu

Record speologic mondial, Buletinul Clubului „Emil Racoviță” București

Dizolvarea calcarelor de către apele naturale

Chimismul apelor naturale carstice din Munții Șureanu/ Sebeș

România în Atlasul mondial al peșterilor în roci necalcaroase, ediția 1997

Buletinul Clubului de Speologie „Emil Racoviţă” Bucureşti a fost principala sursă de bibliografie pentru Catalogul sistematic al peşterilor din România
Peştera 6S de la Mânzăleşti, cea mai mare din lume. Foto: Ică Giurgiu, Bogdan Constantinescu (Clubul de Speologie „Emil Racoviţă” Bucureşti).
Peştera 1 de pe Valea Moieciu Rece, Munţii Leaota


Pe Vârful Lespezi din Munții Făgărașului, peșteri cu gheață, recorduri speologice naționale


Peşterile dacilor, Munţii Şureanu, 220 pagini, 268 imagini şi hărţi
Pe Piatra Iorgovanului, lapiezuri record, Munţii Retezat

Peștera din Steiul lui Răuț/ Peștera de lângă Peștera de la Râpa Vânătă

Peştera Mohelca, Munţii Igniş, este un altar?


Speologie - manual pentru începători

Dicţionar cu termeni de munte, alpinism, speologie, geologie, carstologie; 2648 cuvinte în română, franceză, engleză, germană, americană (engleză americană), italiană, spaniolă, maghiară. Formatul permite să adăugaţi oricâte cuvinte care vă interesează sau formulări pe care noi nu le-am întâlnit încă.


 Peştera Bătrânului, Munţii Pădurea Craiului. Foto: Dorin Stanciu (Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București).