Hoți din domeniul academic și universitar fură exploratorii și își bat joc de relieful României

Mihai Besesek, de la salvamont, ține cu hoții Câți hoți sunt în Comisia patrimoniului Speologic?


Ică Vasile Giurgiu (Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București)


Urmare a articolului Federația Română de Speologie include din ce în ce mai mulți hoți, Mihai Besesek a luat „poziție de apărare” (vezi și imaginea 1) și confirmă implicit cele scrise în articol. Vrea să se facă util celor în compania cărora activează. Să vedem de ce își apără „nevoile și neamul”!

1

România natura (vezi imaginea 1 și) este practic singurul site care publică de bine (vezi și https://sites.google.com/site/romanianatura1/home/relief-romania-muntii-carpati/speologie-pesteri-din-romania-harti), inclusiv despre Mihai Besesek (vezi și nu numai!).

Mihai Besesek este în prezent (imaginile 2, 3) la Salvamont Salvaspeo Arad, șeful echipei. Numai că, de 50 de ani de cࣸând există salvamont în România, cu toate că funcționează cu bani de la buget, nu s-a spus clar NICIODATĂ celui care plătește impozite ce s-a întâmplat cu sumele alocate! Cât s-a dus pe salarii, cât pe refacere marcaje și mai ales unde anume, cât pe echipament, pe combustibil etc.

2

3

4

Mai mult, Mihai Besesek este membru în îmbârligata Comisie a Patrimoniului Speologic (imaginea 4, extrasă de la) a cărei activitate este în realitate (sub un nume frumos) un truc, cu scop de a acorda titluri unor persoane și de a efectua dependențe ilogice.

Din cei 7 membri ai comisiei (imaginea 4), patru sunt de la Institutul de Speologie (acolo unde s-au petrecut numeroase furturi la adresa cluburilor de speologie și unde relieful României este modificat după bunul plac al unor hoți), reprezentând cei vreo 40 de salariați.

Președintele comisiei este Marius Vlaicu, un hoț, unul dintre mulții hoți de la Institutul de Speologie! Iată cum, alături de alți 11 hoți (imaginile 5, 5a și fișierul 5 atașat în baza acestei pagini, extras de la), folosește harta Peșterii Ciur Ponor (pe care alcoolic o declară în imaginea 5a Ciuc!) fără a aminti la bibliografie niciun explorator! (vezi detalii la).

5

5a

Alt membru în Comisia Patrimoniului Speologic, este Eugen Nițu (ce frumos, nu?, biospeolog), hoț și el (vezi imaginea 5), în cârdășie cu Marius Vlaicu.

Unul dintre cei patru de la Institutul de Speologie este Silviu Constantin, șef direct al unor hoți, specializat în limbaj suburban și amenințări. Altul este Cristian Goran (imaginea 4), care atunci când face referire la explorarea și cunoașterea peșterilor din România comite numeroase greșeli (vezi, de exemplu).

Vă închipuiți că dacă Institutul de Speologie stabilește că va merge în Peștera X se va opune cineva dintre cei patru (majoritari) ai lor din comisie? Alți doi membri din Comisia Patrimoniului Speologic sunt de la Federația Română de Speologie care are peste 3.000 de speologi! Federație care include din ce în ce mai mulți hoți!

George Fozocoș face parte din Clubul Politehnica Cluj-Napoca (imaginea 6, de la).

6



Mihai Besesek (imaginea 6) este reprezentant al salvamontului „de încredere”.

Societatea Română de Speologie - Carstologie (constituită „pe lângă” Institutul de Speologie) este membru în Federația Română de Speologie (imaginea 7, extras de la).

7

Al șaptelea membru în comisie este Zoltan Csiki-Sava, paleontolog de la Departamentul de Geologie al Universității din București (imaginea 8, de la). Șeful lui, Alexandru Andrășanu, este un hoț (vezi cum își bate joc de carstul din România la). În paleontologie momentan se jonglează cu descoperirile în funcție de interese (vezi primul paragraf de la).

8







De cât timp se fură în domeniul speologic? Urmăresc aceste blestemății din 1979.

De ce se fură atât de mult în ultimii ani? Pentru că domeniul speologic poate atrage fonduri importante și pentru că „cercetătorii” (și uneori nu doar ei) nu au coloană vertebrală.

„Patrimoniul speologic” este folosit doar pentru manipulare? Da, se vede clar din trimiterile și bibliografia indicată.

De la extragem noua componență (din 2020) a Comisiei Patrimoniului Speologic, vezi imaginea 9.

9

Despre membrii comisiei din imaginea de mai sus.

Despre Marius Vlaicu și Silviu Constantin am vorbit deja, nefavorabil lor, dar cu dovezi imbatabile, mai sus.

La fel și despre Alexandru Petculescu (vezi, mai sus, imaginile 5 și 5a), unul dintre autorii care vorbește despre Peștera Ciuc Ponor (inexistentă), folosește harta Peșterii Ciur Ponor și nu amintește la bibliografie niciun explorator! (vezi detalii la). Mai sunt articole ale lui Alexandru Petculescu pe care aș vrea să le citesc cu atenție, dar nu am acces la ele.

Teodora Oana Moldovan este unul dintre semnatarii articolului cu greșeli analizat la.

Spencer Coca (vezi) face referiri terifiante la speologia din România. Speologia modernă din Romࣸânia, bazată pe furturi, date false sau incomplete nu a fost astfel creată de înaintașii exploratori (descoperă-i la).

Așa cum afirmam mai sus, îmbârligata Comisie a Patrimoniului Speologic are activitate care este în realitate (sub un nume frumos) un truc, cu scop de a acorda titluri unor persoane și de a efectua dependențe ilogice.