Hoții de la Asociația Speologică Exploratorii Reșița și de la facultăți din București și Cluj-Napoca distrug zestrea naturală a României. Ei spun că colaborează cu parlamentari?!

Ică Vasile Giurgiu (Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București)

De la aflăm (vezi comunicatul de mai jos) că Asociația Exploratorii continuă să se ocupe de păcălirea sponsorilor și distrugerea zestrei naturale a Carpaților.

Despre decăderea morală din ultimii ani a conducerii Asociației Exploratorii Reșița și a unora dintre membrii ei, despre furturile lor citim pe larg, argumentat, cu dovezi, la

Alți bani pentru hoții din speologie, ca să facă legi!

Măsluirea informațiilor despre peșteri din Munții Făgărașului la Facultatea de Geografie din București, Institutul de Speologie și Facultatea de Biologie și Geologie din Cluj-Napoca

La Clubul de Speologie Exploratorii Reșița nu era murdărie ca la Târlă

Alexandru Andrășanu și Laura Târlă, geolog și geograf la Universitatea din București, fură și își bat joc de relieful României

Speologie.org încă nu citește bine și dezinformează

10.000 (de peșteri din România), volumul 1, recenzie

Federația Română de Speologie include din ce în ce mai mulți hoți

Scrisoare deschisă adresată conducerii Academiei Române, în legătură cu lucrarea Cave and karst systems of Romania

Mincinoșii de la Institutul de Speologie „Emil Racoviță” București

Mincinoși și hoți din România și administratori nerealiști la Speologie.org

Cum de se ocupă de legislație tocmai hoții (vezi trimiterile de mai sus, punctele 1-4 și activitățile 1-10 de mai jos)?! Cele 42 de organizații implicate (punctul 4 de mai jos) de ce colaborează cu hoții?!

Cum să facă hoții și dezinformatorii (vezi citările de mai sus) harta carstului din România când ei își dovedesc fără tăgadă hoțiile și răutatea?! Cum de parlamentarii colaborează (vezi comunicatul de mai jos) tocmai cu hoții?!

Asociația Exploratorii se laudă (vezi comunicatul de mai jos) că este membră a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) și Federaţiei Române de Speologie (FRS). Iată ce matrapazlâcuri face IUCN (numai?) în România. Iată cࣸâțiva dintre hoții de la Federația Română de Speologie.

Asociatia Speologica Exploratorii

12 ore ·

Să facem lumină în peșterile României

Asociația Speologică Exploratorii implementează în perioada 15.03.2019 – 14.03.2020 proiectul „Să facem lumină în peșterile României”. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro). Bugetul total al proiectului este de 70.205,50 lei.

„Să facem lumină în peșterile României” se adresează asociațiilor speologice, institutelor de cercetare, autorităților publice și societăților comerciale care dezvoltă activități de cercetare speologică, administrare, conservare, amenajare și turism.

Scopul acestuia este asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru utilizarea eficientă a peșterilor din România, având în vedere potențialul speologic existent care este prea puțin explorat și exploatat.

Obiectivele proiectului sunt:

1. Analiza legislației incidente, actuale, din România, Austria, Germania, Italia, Franța;

2. Promovarea unui act normativ cadru al peșterilor din România;

3. Crearea platformei de asistență juridică pentru speologi;

4. Dezvoltarea organizațională a 42 de organizații speologice.

Activități:

A1. Analiza actelor normative din Europa

A2. Raport modele de bună practică în Europa.

A3. Sesiuni de informare și consultare

A4. Elaborare act normativ

A5. Întâlniri cu parlamentari

A6. Dezvoltarea platformei “Speolegis”

A7. Operaționalizarea platformei “Speolegis”

A8. Editarea hartii carstului din Romania

A9. Editarea îndrumarului juridic

A10. Managementul proiectului

Rezultat principal:

O lege a peșterilor din România care să reglementeze proprietatea, administrarea, cercetarea, evidența, exploatarea economică și alte domenii de activitate.

Indicatori:

1. 200 cetăţeni implicaţi direct în activităţile proiectului (A1. Analiza actelor normative din Europa; A3. Sesiuni de informare și consultare)

2. 40 Speologi implicați in propunerea legislativa (A4. Elaborare act normativ)

3. 10 parlamentari informați asupra propunerii legislative (A5. Întâlniri cu parlamentari)

4. 1 Propunere legislativă asumată (A5. Întâlniri cu parlamentari)

5. 400 speologi informați (A7. Operaționalizarea platformei “Speolegis”; A8. Editarea hartii carstului din Romania; A9. Editarea îndrumarului juridic)

6. 10.000 vizualizări ale postărilor, comunicatelor (A10. Managementul proiectului)

*Asociația Speologică Exploratorii (ASE) este o organizație neguvernamentală înființată în anul 1961 cu scopul de a cerceta, conserva mediul natural și dezvolta sectorul neguvernamental, cu sediul central în oraşul Reşiţa, România. ASE este membră a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN), Asociației European Green Belt și Federaţiei Române de Speologie (FRS). Arealele carstice şi ariile protejate constituie o prioritate pentru acţiunile de explorare, cercetare, protecţie şi conservare desfăşurate de membrii/voluntari. În aproape 60 de ani, am descoperit și cercetat peste 1.200 peșteri (cca. 10% din peșterile României).

Pentru detalii suplimentare:

www.inovareacivica.fdsc.ro

aser_ro@hotmail.com

Tel. 0721147774

Federatia Romana de Speologie, European Speleological Federation - Fédération Spéléologique Européenne Balkan Speleological Union - Балкански спелеоложки съюз