מגרש הדקלים / ביה"ס דרויאנוב (סדנאות האמנים) מאת דני רכט
המועד המדוייק בו הוכשר מגרש הספורט בפאתי יפו בתחילת שנות העשרים אינו ידוע. אך הארוע הבינלאומי הראשון התרחש בו כבר בשמיני בינואר 1924, עת שיחקה קבוצת הפאר האירופאית הכח וינה במגרש המעוטר בדקלים מול מכבי תל אביב במשחק שהסתיים בתוצאה 5:1 לטובת האורחים מאוסטריה לעיני רבבת צופים. מיקי ווילסון, בנו של אייבי ווילסון קפטן מכבי דאז, מעיד כי: "המשטח היה מוצף במים והיה ספק לקיום המשחק... סבא שלי שמואל וילסון שהיה קבלן, הביא את כל הפועלים שלו עם מריצות ועפר כדי לכסות את השלוליות וכך הכשירו את המגרש". שכונת מכבי שהוקמה בסמוך בשנת 1925. היתה שכונת צריפים שנקראה על שם מגרש אגודת מכבי תל אביב הסמוך. עם הקמת איצטדיון המכביה בשנות השלושים, עברה מרבית פעילות אגודת מכבי תל אביב אל המגרש החדש, שנבנה בסמוך לשפך הירקון. מחלקת הכדורגל של הפועל תל אביב נטשה את המגרש בתחילת שנות הארבעים ועברה לשחק במגרש הפחים דרומית לשכונת מונטיפיורי.
במבנה גדול שנבנה על מגרש הדקלים, החל לפעול בתחילת שנות השישים בית הספר היסודי דרויאנוב בו למדו תלמידים מפלורנטין, שכונות מכבי הישנה, מרכז מסחרי והסביבה. במהלך השנים התדרדרה הסביבה עקב אי השקעה בתשתיות, הזנחת מבנים, צפיפות גבוהה וסמיכות לאולמות המלאכה והייצור של מרכז וולובלסקי. כל אלה הפכו את המגורים בסביבה לקשים ביותר. ובשנות השישים והשבעים עזב כל מי שרק יכל את השכונה. במצב דברים זה התרוקן בית הספר מתלמידיו עד שנסגר במחצית השניה של שנות השבעים.
בשנות השמונים פנו אמנים רבים לעיריה בבקשת עזרה באיתור סטודיות ליצירה. אמנים אלה מצאו אוזן קשבת אצל נאוה דיסנצ'יק, מי שהיתה יועצת ראש העיריה שלמה להט (צ'יץ') וזאת התגייסה במלוא המרץ למשימה והועידה את מבנה בית הספר למטרת סדנאות לאמנים. בשנות התשעים החלה שכונת פלורנטין למשוך אוכלוסיות חדשות והתושבים החדשים מתלוננים מאז כי מבנה בית הספר משרת אמנים אשר רובם אינם גרים כלל בחלק זה של העיר, במקום לשמש מתנ"ס שיענה על צרכי הקהילה המקומית המתפתחת. בהמשך, לצד פעילות האמנים, התקיימה במבנה בית הספר דרויאנוב לשעבר ובגן הסמוך אליו גם פעילות של ילדים, נוער ומבוגרים. מטעם המרכז האזרחי של קהילת פלורנטין. המרכז פעיל משנת 2005 כשלוחה של המרכז הקהילתי נווה צדק. ביוזמת העירייה נבנה בית ספר חדש במקום מבנה ביה"ס דרויאנוב.