Limboped

Limboped

Limboped er øvelsen som plutselig og ufrivillig ble introdusert i 2009 under den aller første Moropeden, og ble sendt på riksdekkende TV i første forsøk. Limboped og avarter av sporten spredde seg ganske raskt. Av steder som dette er blitt utøvd kan nevnes USA, Arvidsjaur i Nord Sverige og Toten. Sist nevnte sted oppsto det ganske raskt en avart, som går ut på å bøye seg fremover. Om det er for å pirke seg i tenna med speedometernåla, eller for å slikke på framlykta vites ikke. Da denne formen for moped-limbo med letthet kan utføres av hofteopererte og andre med nedsatt funksjonsevne fikk denne stillen raskt sitt eget navn – Totenstil. Moropedens arrangører vil ikke la denne stilen ha samme ødeleggende virkning på Limboped som V-stil og Boklöv hadde på hoppsporten. For at limboped fortsatt skal være en estetisk nytelse å se på holder Moropeden seg kun til ekte Limboped.

Kravet er at moppa det deltas med skal ha kjørt Crusingen-runden.

Konkurransen-reglene er enkelt og grei: Ingen framoverbøyd Toten-stil. Her skal ræva være føre hue!

Til slutt ble det Mats Andre E. Motzfeldt på sin Tempo Corvette 1979 modell som sto igjen som Limboped mester 2017. Hadde man finmålt vinnerpasseringa ville man nok fonni ut at staven lå så lavt at det var fysiskurå for Mats Andre å snike seg under med sin Tempo. Nå har Moropeden et avslappa forhold til det meste, og her skulle det altså føre til at døm fysiskelovene fikk et skudd for bauen. Vi gratulerer Mats Andre E. Motzfeldt med denne innsatsen og seieren i Moropedens Limboped mesterskap 2017.

Før det kom så langt, skulle det bli en nervepirranes kamp. Nå er det for så vidt ikke noe nytt når det gjelder Limboped. Å se en sånn konkurranse kan være en påkjenning for døm som aldri slurver med bruk av sykkelhjelm og redningsvest, og bor i et trygt og polstra hjem. Ikke ser man å hen man kjører, og man holder ikke akkurat benet i beredskapsstilling på bremsepedalen når man konkurrerer. Heldigvis har ingen ennå besvimt under Limboped konkurransen, men det kan ha vært nære på. Men sånn har det alltid vært. I år ble det ekstra spennanes da det var helt jevnt i kampen om å vinne årets trofé. Først klarte alle som var igjen å komme seg under. Da staven ble justert ørlite ner klarte ingen det, og man var like lagt. Tilslutt måtte staven finjusteres både oppover og nerover for å kunne skille klinten fra hveten. Eller retter sagt vinneren fra taperne. Etter mange forsøk, og ekstra omganger sto kampen mellom døm to som har veksla på vinne døm siste åra. Og enda noe nye forsøk måtte tas.

2017 Finjustering av staven måtte til

Hvis man ser på antall deltakere er det ei stønn sia det har vært like stor konkurranse om mestertittelen i Limboped som i 2017. Mange nye hadde drista seg til å prøve seg i denne akrobatikk-kunsten, som en sånn en idrett er. I tillegg til førstereisgutta var tre tidligere mestere med. Til slutt skulle det vise seg at det var mellom to av døm, det avgjøranes oppgjøret skulle stå.

Årets utførelse lå ikke noe stilmessig tilbake for døm tidligere åra. Her kryper man pent under limbostaven med ræva føre hue sånn som ekte limboped skal være. I år brukte Bjørn Roger sin Tempo Corvette 1975 modell for å innkassere seieren.

Bjørn Roger Holmen gikk av med seieren etter en jevn og publikumsvennlig konkurranse i Moropedens Limboped forestilling 2016. Dette var Bjørn Rogers seier nommer tre i Limboped. Han vant også i 2012 og 2013, og er dermed verdens mest vinnende i verdens mest underholdningsvennlige og morsomste idrett. Det må også være den sundest sportslige aktiviteten man han drive med, for her er det ingen doping eller astmamedisin. Rektignok kan litt trimming forekomme, men da er det moppa og ikke rytter det er snakk om, og gir dermed ikke belastningsskader og økte helseutgifter.

2016

2015

I 2015 som i 2014 var det Mats Andre E. Motzfeldt som gikk seiranes ut av Limboped konkurransen, og kan kalle seg Limboped mester 2015 . Utstyret var også det samme. Kromspringet ble også i år utført på hans egen Tempo 1979 modell. Opptrinnet ble gjennomført med en stil og eleganse, som får arrangøren til å vurdere om det det skal opprettes en egen elitedivisjon i Limboped, for sånne med sånn en kroppsbeherskelse og kjøreferdigheter som Mats Andre viser. Det som taller i mot opprettelse av eliteklasse er antall deltakere. Det var kun 3. Med Mats Andre i eliteklassen, og en av døm andre på oldboyslaget, hadde det blitt lite reell konkurranse.

Nå var det hvertfall ikke liten deltakelse som var skyld i Mats Andres seier. Utførelsen av stuntet var så perfekt at det fins få i verden som kunne stilt opp mot han. Det hadde kanskje vært en ide og tatt med Mats Andre ut i verden for å vise folk, hva ekte Limboped, med ræva før hue, er.

2014

Etter at han tidligere år har nådd til finaleheatet, men ikke nådd helt til topps feide Mats Andre E. Motzfeldt fra Ise i år alle konkurrentene av banen, deriblant to tidligere mestere.

Mats konkurranse moped var hans egen Tempo 1979 modell. Stilen var ingenting å utsette på. Her var det plan lening bakover, og horisontalt målt var ræva så langt foran hue som praktisk er mulig.

2013

I år som i fjor gikk Bjørn Roger Holmen seirene ut av Limboped konkurransen. Og det med en stil som ligger lysår unna Toten-stil, og tenna i speedometeret. Bjørn Rogers kropp er så myk at den trolig kunne vært benytta til framdrift av et strikkmotor-fly. Selv ikke gamle veteraner i dress og tversover sløyfe klarte å hamle opp med den onggutten. Oppvisningen ble utført på hans sletene Tempo Corvette fra 1975. Ryktene forteller at kløtsjen på den ikke virka 100X%. Noe som gjør Bjørn Rogers opptreden enda mer beundringsverdig.

2012

2011

Selv uten harde og inspirerende konkurrenter klart Bjørn Roger Holmen å sette ny verdensrekord i limboped. Det står det respekt av.

To filmer av Limboped mesteren

1 og 2

Vinner av Limboped konkurransen ble Bjørn Roger Holmen. Konkurrentene var stort sett menn som har opplevd mer enn noen kalde vintre på mopedsadelen, så seieren i seg sjøl var ikke det imponerende. En ung herre som Bjørn Roger Holmen bør aldeles ikke ha noe problem med å oppnå bedre resultat enn gamle, støle menn, som strever mer enn nok med å få til påkrevde hofte-roteringer på hjemlige soverom. Noe av disse har også en kroppsform gjør minimal forskjell på høyden om man skulle ha klart å lene seg tilbake. Det største problemet i så henseende hadde tilfalt instanser i helsedepartementet som skulle fått de eldre herrene opp igjen.

Limboped seieren ble ikke tatt på moppa Matz kjørte Crusing-runden med. Det var like vel en godkjent seier da den Hjemmelaga Cørva 1978 modell hadde fullført hele Crusing-runden ved at en klubbkamerat fra Varteig Motor hadde kjørt den hele Crusing-runden.

Matz var med sin ekte og myke limboped-stil en forgangs mopedist for Limoped!

Matz Kabo fra Varteig Motor tøyet sitt legeme like mye som andre vrir gassvaieren. Dette førte selvfølgelig til seier i Limboped konkurransen, da det i år ikke ble tolerert noen forsøk på Totten-stil. For de uinnvidde kan det opplyses at Toten-stillen går ut på lene seg framover, og strider dermed mot det innarbeidete Limboped prinsippet om at “Hue skal være bak ræva”. Lar man Toten-stillen utarte seg vil den ødelegge like mye for Limboped som V-stilen har ødelagt skihopping.

2010

2010 årets limboped ble noe redusert da de fleste valgte hjem til tørre klær fram for videre konkurrering. Kun et par deltakere og et par tilskuere ble igjen. Men det skal sies at de få som var til stede hadde det like moro som det hadde blitt med større oppslutning.

Vinner ble: Thor-Egil Paulsen fra Gressvik på sin Tempo lett, 1959 modell.

2009

Tor Herman Alfredsen, Team Alfredsen dømt foran Matz Kabo på poeng. Tor viste oss her helt nye kjørestillinger for å komme under en høyde som var like lav som moped, Da han satt ny verdens rekord i denne helt nye idretten.