משאבים למורה

הפעילויות השונות והמענה על השאלות מבוצעים על גבי מסמכים מקוונים. להלן הנחיות להתאמת המסמכים לפעילויות. הנחיות מפורטות נוספות תוכלו למצוא במדריך למורה. את המדריך תוכלו למצוא באתר המרכז הארצי למורי הביולוגיה ולמורי מדעי הסביבה וכן באתר הפיקוח על הוראת מדעי הסביבה. בתחתית הדף תוכלו למצוא קישורים למסמכים עבור הפעילויות השונות.

הנחיות כלליות לאופן העבודה באתר

  1. בפעילויות היחידניות כל תלמיד יכתוב את תשובותיו על גבי מסמכים שייצור בעצמו. לשם כך עליכם להסביר ולהדגים לתלמידיכם כיצד ליצור מסמך. המסמך יכול להיות מסמך וורד או מסמך גוגל שיתופי.

      • מסמך וורד - התלמיד ייצור מסמך חדש אשר ישמור בשם על פי התבנית הבאה: "שם הפעילות_שם התלמיד". באופן זה יהיה לכם, המורים, קל יותר לארגן את מסמכי התלמידים. את מסמך הוורד המלא על התלמיד לשלוח אליכם דרך הדוא"ל.

      • מסמך גוגל שיתופי - מסמך מסוג זה מאפשר לכם להיות שותפים בעריכת המסמך, לעקוב אחר התקדמות התלמיד, להעיר, לתקן ולתת משוב מעצב לאורך התהליך. כדי ליצור מסמך מסוג זה, לתלמיד צריך להיות חשבון Gmail של גוגל. ביצירת המסמך עליו לשתף את המורה באמצעות מתן הרשאת עריכה, ובמידת הצורך את חברי הקבוצה (אם מדובר במסמך עליו עובדים מספר תלמידים). הנחיות ליצירת מסמך מסוג זה תוכלו לקבל באמצעות הסרטון בקישור.

2. הפעילויות השיתופיות יבוצעו על גבי מסמכי גוגל שיתופיים אשר אתם, המורים, תיצרו עבור תלמידיכם. דוגמאות למסמכים הללו - עבור כל פעילות שיתופית - תוכלו למצוא בקישורים המופיעים מטה. כל שעליכם לעשות הוא להעתיק את המסמך ולשתף בו את התלמידים שלכם. העתקת המסמך מבוצעת באמצעות:

      • פתיחת המסמך

      • הקלקה על "קובץ"

      • הקלקה על "צור עותק"

      • נתינת שם ברור למסמך כגון "הכינרת כמערכת אקולוגית - מצגת שיתופית יא1" על מנת שתוכלו לשמור את המסמכים בתיקייה בצורה מאורגנת.

השיתוף מבוצע באמצעות כפתור "שתף" הכחול מצד שמאל למעלה. קיימות שתי אפשרויות לשיתוף:

    1. "כל אחד שיש לו את הקישור" - מאפשר לכל מי שניתן לו הקישור להיכנס למסמך. כדי לאפשר גם עריכה, יש לבחור באפשרות "יכול לערוך". מטעמי נוחות, מומלץ לשתף באופן כזה מסמכים המיועדים לעריכה על ידי כל תלמידי הכיתה, ולשלוח להם את הקישור למסמך באמצעות דוא"ל.

    2. "אנשים ספציפיים" - באמצעות הזנת כתובות הדוא"ל, ניתן לתת הרשאות עריכה לתלמידים מסוימים. אפשרות זו מתאימה כאשר מספר קבוצות עובדות על אותן הפעילויות בנפרד. במצב זה יש ליצור מספר מסמכים שיתופיים זהים (כמספר הקבוצות) ובכל מסמך לשתף כעורכים את חברי הקבוצה בלבד .

מסמכים שיתופיים לפעילויות

משאבים לפעילות "הירידה בשלל הדיג"

משאבים לפעילות "חקלאות מקומית מול מיובאת"

משאבים לפעילות "ממשק אוכלוסיות יתר של תנים"

משאבים לפעילות "מסירים את המסיכה מזורו"

משאבים לפעילות "נמלת הקציר כמהנדסת סביבתית"

משאבים לפעילות "על האלמוגים"