- Catolicii
Romano-Catolicismul conduce oamenii spre Iad
La începutul anilor 1990, numărul total de membri a fost de aproximativ 958.4 milioane (circa 17 la sută din populaţia lumii). Biserica are cea mai mare putere numerică în Europa şi în America Latină, dar are, de asemenea, mulţi membrii şi în alte părţi ale lumii. ("Biserica romano-catolică," Microsoft ® Encarta ® Encyclopedia 2000.)
După cum arată citatul de mai sus, marile mase de oameni sunt prinşi în Biserica Romano-Catolică. Acestă cursă duce la moarte. Decât numai dacă aceasta nu este ruptă prin venirea "la cunoaşterea adevărului" (1 Timotei 2:4), altfel îi va conduce la chinul veşnic în iazul, care arde cu foc şi pucioasă unde idolatrii necredincioşi merg (Apocalipsa 21:8). La prefaţa cărţii lui Papa Ioan Paul, Păşind pragul Speranţei / Crossing The Threshold Of Hope (drepturi de autor 1994, Alfred A. Knopf, Inc, New York), mesajul Papei este, "Să nu-ţi fie frică!" Catolicii, însă au multe lucruri pentru care să le fie frică (Luca 12:4-5, Marcu 9:42-48).
Indiferent dacă cineva este sau nu familiarizat cu ereziile distructive ale catolicismului, totuşi catolicii merg după un "străin" (adică catolicismul), ei nu urmează pe Hristos (Ioan 10:5). Romano-Catolicismul este o religie falsă care se alipeşte de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor (1 Timotei 4:1-3), o evanghelie falsă, un Isus fals, idolatrie şi minciuni condamnabile.
1. Duhuri înşelătoare şi învăţăturile dracilor
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roşu în însuşi cugetul lor. Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul. (1 Timotei 4:1-3)
În acest text care descrie pe cei care se leapădă de credinţă şi ascultă de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, există doar două învăţături identificate în acest text, aplicabile ("interzicerea căsătoriei" şi "abţinerea de la bucate"). Biserica Romano-Catolică practică amândouă semne de identificare.
A. Interzicerea căsătoriei
Catehismul oficial al Bisericii Catolice (Libreria Editrice Vaticana, drepturile de autor 1994, Ignatius Press, San Francisco, CA) de la pagina 395 în conformitate cu # 1580, vorbind în contextul despre "preoţi", se precizează:
În Orient ca şi în Occident un om care a primit deja sacramentul Preoţiei nu mai se poate căsători.
Este bine cunoscut faptul că atât preoţilor, cât şi călugăriţelor le este interzis să se căsătorească. Cu toate acestea, Scriptura condamnă o astfel de practică în 1 Timotei 4 şi identifică pe cei ce abat oamenii prin făţărnicie (1 Timotei 4:1-3).
În ciuda acestei declaraţii clare a Cuvântului lui Dumnezeu, Răspunsurile catolice (un minister catolic de apologetică, PO Box 199000, San Diego, CA 92159, 619-387-7200, www.catholic.com) a produs un tract intitulat "Celibatul şi preoţia" în care vor încerca să justifice modurile evlavioase ale Bisericii Catolice. În acest tract, ei scriu: "... Biserica Catolică nu interzice nimănui să se căsătorească." Dar apoi, "vorbind minciuni în ipocrizie" (1 Timotei 4:2) în paragraful următor ei afirmă:
Este adevărat că preoţii catolici în Occident nu se pot fi căsătorii, dar nimeni nu este obligat să devină preot.
Căsătoria nu este interzisă oamenilor ca fiinţe umane, ci ca preoţi.
Este totuşi interzis! 1 Timotei 4:3 spune simplu, "opresc căsătoria", nu "interzicerea de a se căsători ca fiinţe umane." Mai înainte (în primul paragraf al tractului) ei recunosc (vorbind în contextul "Ritualurilor din Est"):
Odată hirotonit (ordinat), un preot necăsătorit nu se poate căsători, şi un preot căsătorit, în cazul în care este văduv, nu se poate recăsători.
B. Ei opresc întrebuinţarea bucatelor
Jovian P. Lang, OFM, în cartea sa intitulată Dicţionar al Liturghiei (drepturile de autor 1989, catolic editură Co NY) la pagina 11 scrie sub "Abstinenţa":
“Abţinerea de la consumul de carne sau produse alimentare preparate cu carne în anumite zile după cum a poruncit biserica, pentru a ne reaminti de moartea răscumpărătoare a lui Isus "(o zi de vineri), să se pregătească pentru celebrarea anumitor sărbători, pentru a câştiga haruri cereşti, şi de a practica virtutea de penitenţă (ispăşiri pentru păcat şi pentru a vă ajuta în scopul ferm al amendamentului). "zile de abstinenţă", în Statele Unite includ Miercurea Cenuşie, Vinerea Mare şi vineri din Postul Mare." În zilele de Vineri, în alte perioade ale anului, toţi sunt îndemnaţi să efectueze acte de devotament, abnegaţie, şi caritate în spiritul de evlavie şi pocăinţă, şi, în special pentru pace; abstinenţa de la carne este recomandat în special, dar sub nici o obligaţie prin lege. Legea Canonică, pentru lume prescrie abstinenţa pe toate zilele de vineri (Canon 1251).”
Dl Lang recunoaşte aici că Biserica Catolică porunceste să "se abţină de la alimente" (1 Timotei 4:3). "Legea Canonică" Catolică (legea oficială a Bisericii Catolice) face o astfel de interdicţie.
Canon 1251 - Abstinenţa de la consumul de carne sau un alt aliment în conformitate cu prescripţiile Conferinţei Episcopilor este de a fi observată în zilele de vineri pe tot parcursul anului cu excepţia cazului în care sunt solemnităţi; abstinenţă şi post trebuie să fie observate de Miercurea Cenuşie şi în ziua de vineri a Patimilor şi Moartea Domnului nostru Isus Hristos. (Codul de Drept Canonic: un text şi Comentariu, p. 854, drepturile de autor 1985 de către Legea Canon Society of America, publicat de Paulist Press, Mahwah, NJ)
Catolicii, deci sunt "legaţi" de această lege de abstinenţă.
Canon 1252 - Toate persoanele care au împlinit patrusprezece ani sunt obligate prin lege de abstinenţă; (ibid., p. 855).
Cu alte cuvinte, ei poruncesc să nu se mănânce carne ("sau un alt aliment"), în anumite zile. În întreaga lume, în aceste zile ce includ Miercurea Ash, Vineri din Postul Mare, Vinerea Mare, şi în fiecare Vineri din perioadele anului. Pentru cei din Statele Unite, în fiecare Vineri nu mai este obligatoriu.
Conferinţa Naţională a Episcopilor catolici în declaraţia lor pastorală din 18 noiembrie 1966 a determinat următoarele: “Catolicii din Statele Unite sunt obligaţi să se abţină de la consumul de carne în zilele de Miercuri Ash şi Vineri pe tot timpul sezonului al Postului Mare. Aceştia au, de asemenea, obligaţia de a postii de Miercuri Ash şi în Vinerea Mare. Respectarea auto-impusă de post în toate zilele săptămânii din Postul Mare este foarte recomandată. Abstinenţa de la carne pe toate zilele de vineri a anului este recomandat în special persoanelor fizice şi a comunităţilor catolice ca un întreg. (ibid., p. 855)
2. Evanghelie falsă
În afară de respingere a Evangheliei lui Dumnezeu (Romani 9:6-22), în ceea ce priveşte predestinarea ("Dumnezeu nu predestinează pe nimeni la iad," CBC, p. 270, # 1037), Biserica Catolică a creat propria lor Evanghelie de "sacramente." În acest fel, de asemenea, ei spun minciuni în ipocrizie (1 Timotei 4:2).
Prin care ei consideră pe musulmani că au mântuirea (vezi mai jos), dar musulmanii nu practică aceste sacramente. În Catehismul Bisericii Catolice (CBC) de la pagina 292 în 1129 # este scris următorul text:
Biserica afirmă că pentru toţi credincioşii, sacramentele Noului Legământ sunt necesare pentru mântuire. (italic în original)
Care sunt aceste "sacramente", ce zic ei că, sunt necesare pentru mântuire?
Există şapte sacramente în Biserică: Botezul, Confirmarea sau Mirungerea, Împărtăşania, Pocăinţa, Ungerea Bolnavului, Preoţia şi Căsătoria. (CBC, p. 289, # 1113; a se vedea, de asemenea, p. 311, # 1210)
Aceasta este învăţătura din tradiţia oamenilor, ele sunt porunci omeneşti (Matei 15: 8-9; Coloseni 2:8-10), nu învăţătura lui Hristos (2 Ioan 9). Scriptura nu învaţă nicăieri că astfel de sacramente ar fi necesare pentru mântuire. Ceea ce este necesar pentru mântuire este credinţa în Domnul Isus Hristos (Cuvântul, Ioan 1:1; Apocalipsa 19:13). Aşa cum Ioan 3:36 spune:
Cine crede în Fiul, are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” (Ioan 3:36)
Cât despre botez, într-adevăr botezul biblic "ne mântuieşte acum pe noi" (1 Petru 3:21), dar care nu este "o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu" (1 Petru 3: 21). Botezul catolic nu este profitabil nimănui (1 Timotei 4:1-3).
3. Un Hristos fals
Una din "sacramentele" de mai sus "necesare pentru mântuire" este Împărtăşania, un Isus fals.
În sacramentul cel mai binecuvântat a-l Împărtăşaniei "trupul şi sângele, împreună cu sufletul şi divinitatea Domnului nostru Isus Hristos şi, prin urmare, întregul Hristos este într-adevăr, adevărat, şi substanţial conţinut." (italice în original CBC,, p. 346, # 1374)
Cu alte cuvinte, pâinea devine literalmente trupul lui Isus şi vinul devine literalmente sângele său.
Prin această conversie a pâinii şi vinului în trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos, devine prezent în acest sacrament. (CBC, p. 346, # 1375)
La centrul celebrării Euharistiei / Împărtăşaniei, sunt pâinea şi vinul, care, prin cuvintele lui Hristos şi invocarea Duhului Sfânt, devin Trupul şi Sângele lui Hristos. (CBC, p. 336, # 1333)
Semnele pâinii şi vinului, devin, într-un fel anume ceva ce depăşeşte înţelegerea, Trupul şi Sângele lui Hristos; (CBC, p. 336, # 1333)
Doar preoţii hirotoniţi (ordonaţi) în mod valid pot prezida la Euharistie şi consacră pâinea şi vinul, astfel încât acestea să devină Trupul şi Sângele Domnului. (CBC, p. 355, # 1411)
Catolicii numesc aceasta "transsubstanţiere" (CBC, p. 347, # 1376), şi susţin că este "Trupul adevărat" şi "Sângele adevărat" al lui Hristos.
"Acestea, în acest sacrament sunt Adevaratul Trup al lui Hristos şi sângele Său adevărat, este ceva care" nu poate fi reţinută prin simţuri ", spune Sf. Toma,", dar numai prin credinţă,... (CBC, p. 348, 1381 # )
Ce se înţelege prin "Trupul adevărat" şi "Sângele adevărat" al lui Hristos? Acelaşi Trup şi sânge literal care a fost răstignit pe cruce cu circa 2000 de ani în urmă!
În Euharistie Hristos ne dă acelaşi trup pe care l-a dat pentru noi pe cruce, acelaşi sânge pe care el l-a "vărsat pentru om pentru iertarea păcatelor." (CBC, p. 344, # 1365)
Euharistia este cel mai important în viaţa Bisericii, pentru că este Isus Hristos. Este întruparea continuă în timp şi spaţiu. (Întrebare şi răspuns Catehismul catolic, întrebarea 1212, p. 244, de către John A. Hardon, drepturile de autor 1981).
Răspunsurile catolicilor merg atât de departe încât spun că:
După consacrarea pâinii şi vinului, nu pâinea sau vinul rămâne pe altar. Ci numai Isus, el însuşi rămâne sub aspectul de pâine şi vin. (Pilonul de Foc, Pilonul Adevărului, p. 17)
Aşa cum ar trebui să fie văzut de la cele de mai sus, pâinea şi vinul este Isus al catolicilor. Şi acest Isus catolic (o bucată de pâine şi nişte vin) este venerat. Acest lucru este idolatrie. Dumnezeu nu este o bucată de pâine (Isaia 46:5). Pâinea nu ar trebui să fie adorată (Deuteronom 5:7). Catolicii cred altfel.
În Euharistie, este Isus Hristos prezent, atâta timp cât specia rămâne? Da, Isus Hristos este prezent în Euharistie, atâta timp cât rămân speciile. Prin urmare, ne vom închina Preasfântului Sacrament ca şi cum ne-am închina persoanei lui Isus Însuşi. (Întrebare şi răspuns Catehismul catolic, întrebarea 1227, p. 246-247, John A. Hardon)
Cultul Euharistiei. În liturgia euharistiei noi exprimăm credinţa noastră în prezenţa reală a lui Hristos sub speciile pâinii şi vinului, printre alte căi, ca îngenunchiere sau plecăciune profundă ca un semn de adorare a Domnului. (CBC, p. 347, # 1378)
Biserica şi lumea are mare nevoie de închinare euharistică. Isus ne aşteaptă în acest sacrament al iubirii. Să nu refuzăm ocazia de a merge să-l întâlnim în adoraţie,. . . (CBC, p. 348, # 1380)
Acest dumnezeu fals şi Hristos fals este rezultatul unor răstălmăciri (2 Petru 3:16) şi adăugare (Proverbe 30:5-6) la cuvintele lui Hristos. În 1 Corinteni 11:23-26 Pavel a scris:
Căci am primit de la Domnul ce v-am învăţat; şi anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine. Şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frînt-o şi a zis: „Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.” Tot astfel, după cină, a luat paharul şi a zis: „Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecâte ori veţi bea din el.” Pentrucă, ori de câte ori mâncaţi din pâinea aceasta şi beţi din paharul acesta, vestiţi moartea Domnului, până va veni El.
Această pâine şi "băutură" este pentru "pomenire sau amintire", nu "prezenţă substanţială" cum învaţă CBC (Catehismul Bisericii Catolice), ce spun.
. . . este o prezenţă substanţială prin care Hristos, Dumnezeu şi om, fiind el însuşi în întregime şi în întregime prezent. (CBC, p. 346, # 1374)
Scriptura nu spune nicăieri despre ceea ce catolicii învaţă. Cuvântul lui Dumnezeu, nicăieri nu spune ceva despre pâine (sau vin), că devine ceva. De fapt, în Ioan 6:53 unde Isus a spus, "Adevărat, vă spun că, dacă nu mâncaţi trupul Fiului Omului şi nu beţi sângele Lui, nu aveţi viaţă în voi," chiar şi aici, Isus ne spune că El nu vorbeşte de trupul şi sângele Său literal.
Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu, Sunt duh şi viaţă. (Ioan 6:63; şi Matei 4:4)
Cu toate acestea, acest cult / împărtăşanie euharistică (cultul unei bucăţi de pâine) este elementul central al religiei catolice.
Euharistia este inima şi apogeul vieţii Bisericii,. . . (CBC, p. 355, # 1407)
Pe scurt, Euharistia este suma şi rezumatul credinţei noastre: "Modul nostru de gândire este în armonie cu Euharistia, şi Euharistia, la rândul său confirmă modul nostru de gândire." (CBC, p. 334, # 1327)
În plus, în celebrarea Euharistiei (împărtăşania), Hristosul fals Catolic este continuu oferit ca un sacrificiu.
Euharistia este astfel un sacrificiu, deoarece re-prezintă (face prezent) jertfa crucii,. . . (CBC, p. 344, # 1366)
Jertfa lui Hristos şi jertfa Euharistiei sunt un singur sacrificiu: "Jertfa este una şi aceiaşi: deci, acelaşi sacrificiu este acum prin intermediul slujbei preoţilor, care apoi sa oferit pe cruce; doar modul cum se ofera este diferit." "În acest sacrificiu divin, care este sărbătorit prin Împărtăşanie / Liturghie, acelaşi Cristos, care s-a oferit o dată într-un mod sângeros pe cruce este conţinut acum şi este oferit într-o manieră nesângeroasă." (CBC, p. 344, # 1367)
Acest lucru este categoric contrar cuvântului de la Evrei 7:26-27, 9:25-28 şi 10:11-14.
Mai mult decât atât, în conformitate cu catolicii, iertarea păcatelor (atât pentru cei vii, dar şi cei morţi) vine prin acest Hristos fals (Euharistia), şi acest sacrificiu fals (Împărtăşanie sau Mass).
Sfânta Împărtăşanie ne separă de păcat. Trupul lui Hristos ce-l primim în Sfânta Împărtăşanie este "dat pentru noi," şi sângele pe care-l bem "se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor." Din acest motiv, Euharistia nu ne poate uni cu Cristos, de n-am fi în acelaşi timp şi curăţiţi de păcatele din trecut şi ne păzeşte de păcatele viitoare: (CBC, p. 351, # 1393)
Euharistia este de asemenea jertfa, oferită pentru credincioşii care au plecat, adică cei care "au murit în Hristos, dar care nu sunt încă în întregime purificaţi," (CBC, p. 345, # 1371)
Acest lucru este în opoziţie cu Romani 8:1, "Acum, deci, nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus,..." Evrei 9:12 "şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul preaSfânt, ... cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică, şi Evrei 10:14, "Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce Sunt sfinţiţi."
4. Idolatrie
Pe langă închinarea şi adorarea unui dumnezeu fals / Hristos (dumnezeul catolicilor fiind redus la o bucată de pâine), catolicismul este în continuare înrădăcinat în idolatrie prin venerarea sfinţilor. Idolatria lor se găseşte atât în a aduce omagiu imaginilor (idoli), dar şi aceea de a se ruga la îngeri sau "sfinţi" (dintre care mulţi sunt oameni catolici care au murit în păcatele lor, astfel ei se roagă morţilor, care în prezent sunt în focul iadului, de exemplu, Luca 16:19-31).
A. Rugăciune Către Sfinţi
Rugăciunea este o formă de cult. Din punct de vedere biblic, aceasta este fie folosit în mod greşit închinarea la dumnezei falşi (idoli, de exemplu, Isaia 44:17, 45:20) fie într-un mod adevărat, sau închinarea la un singur Dumnezeu adevărat (direct Lui, de exemplu, Psalmul 17). Prin urmare, în ciuda negării catolicilor că ei se închină celor cărora se roagă (îngerilor şi sfinţilor), totuşi, ei li-se închină. În Catehismul Bisericii Catolice, vorbind în contextul sfinţilor se spune:
"Putem şi trebuie să le cerem să mijlocească pentru noi şi pentru lumea întreagă." (p. 645, # 2683).
În Răspunsuri catolice scrie: “Rugăciunea noastră către sfinţii din cer, cerând-ule lor să se roage pentru noi, şi să mijlociască ei cu Tatăl nu subminează rolul lui Hristos ca singurul Mijlocitor” (1 Timotei 2:5). (Pilonul de Foc, Pilonul Adevărului, p. 21)
Aici din nou, ei vorbesc minciuni cu ipocrizie (1 Timotei 4:2). Da, într-adevăr "subminează rolul lui Hristos ca singur mijlocitor." Astfel ei neagă complet că "există un singur Dumnezeu şi un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos" (1 Timotei 2:5). Rugăciunile către sfinţi pentru a face "mijlocire" creează mai mulţi mediatori (mijlocitori) în ceruri între Dumnezeu şi oameni, despre care Biblia nu învaţă nicăieri. Într-adevăr, pentru cei care urmează pe adevăratul Hristos, ei au pe Fiul lui Dumnezeu Însuşi. Ei nu au nevoie (şi nici nu doresc) de nimeni altcineva (Efeseni 1:3; Coloseni 2:8-10; 2 Petru 1:3).
De aceea şi poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei. (Evrei 7:25; Romani 8:34)
B. Imagini
Învăţătura oficială catolică despre imagini spune după cum urmează:
2131 Bazându-se pe taina Cuvântului întrupat, la al şapte-lea Consiliu ecumenic de la Niceea (787) se justifică iconoclaştilor venerarea icoanelor - lui Hristos şi de asemenea, Maica lui Dumnezeu, îngerii, şi toţi sfinţii. Prin întruparea Fiului lui Dumnezeu s-a introdus o nouă "economie" de imagini.
2132 Venerarea creştină a imaginilor nu este în contradicţie cu prima poruncă care interzice idolii. Într-adevăr, "onoarea adusă unei imagini trece la prototipul ei," şi "oricine venerează o imagine venerează persoana portretizată în ea. "onoarea acordată imaginilor sacre este o "veneraţie respectuoasă," nu din cauza adorării lui Dumnezeu numai:
Cultul religios nu este directionat către imagini în sine, considerat ca lucruri simple, dar sub aspectul lor distinctiv că imaginile ne duc pe noi la Dumnezeul întrupat. Mişcarea spre imagine nu spune tot ca imagine, dar tinde spre cea a cărei imagine este. (CBC, 516-517; a se vedea, de asemenea, la pag. 299-300 sub "Sfintele Imagini")
Într-adevăr, ei sunt acei "oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roşu în însuşi cugetul lor." (1 Timotei 4:2). Ceea ce este descris mai sus este idolatrie clar. Dumnezeu a interzis cu stricteţe israeliţilor de a face exact acest lucru (ex, adică o imagine care ar reprezenta pe Sine sau altceva şi să se închine înaintea lor).
Fiindcă n-aţi văzut nici un chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei, (Deuteronom 4:15-16)
Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care Sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în ape sub pământ. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, Sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fărădelegea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc; (Deuteronom 5:8-9)
Când Aaron a făcut un viţel de aur pentru fiii lui Israel, viţelul de aur reprezenta pe Yahweh (tradus, "dumnezeu" în Cornilescu), Dumnezeu adevărat. Israeliţii au identificat acest viţel de aur ca Dumnezeu, care i-a scos din ţara Egiptului (Exod 32:4), care a fost Domnul (Exod 3:14-17).
Când a văzut Aaron lucrul acesta, a zidit un altar înaintea lui şi a strigat: „Mâine va fi o sărbătoare în cinstea Domnului!” (Exod 32:5)
Răspunsul lui Dumnezeu la idolatria israeliţilor a fost că, El a lovit cu urgie pe popor (Exod 32:7-35).
Exod 32:33 Domnul i-a zis lui Moise: Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi şterge din cartea Mea.
C. Cultul / Închinare la Maria
"Bisericile au devotament către Fecioara Maria, el este intrinsec cultultului Creştin." (CBC, p. 253, # 971)
Deşi catolicii poate refuză să recunoască că ei se închină la Maria, dar totuşi o fac (1 Timotei 4:2). Şi, fiindcă ea nu este Dumnezeu, aceasta este idolatrie (închinare la cineva sau ceva în afară de Dumnezeu, Deuteronom 5:7; Psalmul 96:5) şi-i demonic (Levitic 17:7, Deuteronom 32:17, 2 Cronici 11: 15; Psalm 106:37; 1 Corinteni 10:20-21; Apocalipsa 9:20). Astfel, Papa Ioan Paul al II- lea rezumă acest cult către Maria. În cartea, Crossing The Threshold Of Hope, by "His Holiness John Paul II," (Păşind pragul Speranţei, de "Preasfinţia Sa Papa Ioan Paul al II-lea") la capitolul intitulat, "Maica Domnului", începe şi se termină cu aceste două paragrafe.
Reînnoirea Teologică a Marianismului şi de devoţiune - în continuitate cu tradiţia catolică - este o altă caracteristică distinctivă a activităţii didactice şi pastorală a Papei Ioan Paul al II-lea. Totus Tuus ("Sunt complet al tău, O Maria") este motto-ul ales pentru papalitatea voastră. (p. 212)
Cred ca ceea ce am spus explică suficient devotamentul Marian a-l prezentului Papă şi, mai presus de toate, atitudinea sa de abandon total la Maria - Totus Tuus lui. (p. 215)
Mariei, î-i este acordat titlul de "Avocat" (CBC, p. 252, # 969), un titlu căruia numai lui Hristos este dat în Scriptură (1 Ioan 2:1), şi despre ea este declarat a fi cineva care nu numai că mijloceşte, ci, de asemenea, aduce "daruri de mântuire veşnică" (ibid.). Faptele Apostolilor 4:12 spune:
În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi.
Ce este acest nume? Cine este Acesta ? Nimeni altul decât Hristos Isus din Nazaret (Faptele Apostolilor 4:10; Filipeni 2:9-11), nu Maria (Marcu 3:31-35; Luca 11:27-28).
5. Mai multe Minciuni Condamnabile
În plus faţă de condamnabilele minciuni deja precizate, alte erezii (Galateni 5:20), pot fi găsite la doctrina Catolică pe o varietate de subiecte. Câteva exemple sunt date mai jos.
A. "Tată"
Isus a zis: Şi „Tată” să nu numiţi pe nimeni pe pământ; pentru că Unul singur este Tatăl vostru: Acela care este în ceruri. (Matei 23:9)
Biserica Catolică refuză categoric să asculte de porunca lui Hristos. În afară de a-l numii pe Papa "Sfântul Părinte" (de exemplu, Păşind pragul Speranţei, p. v), este bine cunoscut printre catolici şi ne-catolici, că preoţii catolici sunt chemaţi cu numele de "Părinte sau Tată-Papa." În loc de a promova frica de Dumnezeu (Isaia 66:2), aceste ignorării flagrante pentru cuvintele lui Hristos conduc masele să respingem Cuvintele Sale. Dacă aceştia nu ţin seama de Cuvântul lui Dumnezeu, ei nu pot fi mântuiţi (Iacov 1:21).
B. Homosexualii
Catolicii categoric schimbă harul lui Dumnezeu în desfrâu (Iuda 4), în învăţătura lor cu privire la homosexualitate.
Numărul bărbaţilor şi femeilor care au tendinţe profunde homosexuale nu este neglijabil. Ei nu aleg starea lor homosexuală, pentru majoritatea dintre ei este un proces. Ei trebuiesc să fie acceptaţi cu respect, compasiune, şi sensibilitate. Fiecare semn de discriminare nedreaptă în privinţa lor ar trebui evitată. Aceste persoane sunt chemate să îndeplinească voia lui Dumnezeu în viaţa lor şi, dacă sunt creştini, să unească jertfa Domnului de pe Cruce cu dificultăţile pe care le pot întâlni datorită stării lor. (CBC, p. 566, # 2358)
Nu există asa ceva, creştini homosexuali ("dacă sunt creştini"). 1 Corinteni 6:11 spune: "Şi aşa eraţi unii din voi", nu "cum sunt unii dintre voi." (a se vedea 1 Corinteni 6:9-11)
C. Botez infantil
Biserica Catolică învaţă că sugarii devin copii ai lui Dumnezeu odată ce aceştia sunt botezaţi. Aceasta este o minciună infernală şi este condamnabil. Aceasta încurajează o încredere într-un ritual, mai degrabă decât o încredere (bazată pe credinţă, 1 Corinteni 15:2; Evrei 3:14), în Mântuitorul vieţii pentru re-naştere (Romani 3:21-22, 1 Petru 1:3 - 5; 3:21).
Biserica şi părinţii ar nega unui copil harul nepreţuit de a deveni un copil al lui Dumnezeu, dacă ei nu ar trebuii să confere Botezul scurt timp după naştere. (CBC, p. 319, # 1250)
Prin botezul infantil al regenerării (citat mai sus) nu este descris nicăieri în Cuvântul lui Dumnezeu. Devenind un copil al lui Dumnezeu este un act al lui Dumnezeu (Ioan 1:12-13; 3:3). După cum au făcut evreii din vechime, tot astfel şi catolicii "învăţînd ca învăţături nişte porunci omeneşti" (Matei 15:9).
D. Musulmanii
Bisericile în relaţia cu musulmanii. "Planul de mântuire, de asemenea, include şi pe cei care recunosc Creatorul, în primul rând printre cei care sunt musulmani, ei pretind că deţin credinţa lui Avraam, şi împreună cu noi, ei adoră singurul, şi milostivul Dumnezeu, judecătorul omenirii în ziua de pe urmă. "(CBC, p. 223, # 841)
Musulmanii sunt într-o religie falsă (Islam), care crede că Isus a fost creat din ţărână (a se vedea Coranul, Sura 3:59; şi, de asemenea, Ioan 1:3, Coloseni 1:16, Geneza 1:1) şi ei resping ideea că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, care a murit pentru întreaga omenire (Sura 4:157, 171; 5:17; 9:30, Ioan 3:16; 1 Timotei 2:6). I Ioan 2:23 spune:
Oricine tăgăduieşte pe Fiul, n-are pe Tatăl. Oricine mărturiseşte pe Fiul, are şi pe Tatăl.
Biserica Catolică atribute mântuirea pentru musulmani. Aceasta neagă cuvintele lui Hristos (Ioan 14:6), şi face calea catolică foarte lată (Matei 7:13-14; Luca 13:24). Ei acceptă (ca mântuiţi), chiar şi pe cei care resping pe Fiul lui Dumnezeu (1 Ioan 5:10).
E. Purgatoriul
Contrar cuvântului din Luca 16:19-31; Coloseni 2:13-14; şi 1 Ioan 1:7 şi 9, Biserica Catolică învaţă că există un loc temporar de suferinţă (din cauza lipsei de o purificare completă de păcat) pentru cei care mor "în Hristos."
Toţi cei care mor în harul şi prietenia lui Dumnezeu, dar imperfect purificaţi, deşi sunt siguri de mântuirea lor veşnică, dar suferă după moarte o purificare ca să dobândească sfinţenia necesară pentru a intra în bucuria cerului. (CBC, p. 268, # 1030)
Biserica dă numele de Purgatoriu această purificare finală a celor aleşi, care este cu totul diferit de pedeapsa celor osândiţi. (CBC, p. 268, # 1031)
Purgatoriul este o stare sau o condiţie pe care sufletele celor drepţi, care mor cu pete de păcate, sunt curăţate înainte de a fi admise la cer. (Întrebare şi răspuns Catehismul Catolic, p. 82, întrebarea 316)
Petele de păcat înseamnă pedeapsă temporară din cauza iertării păcatelor scuzabile sau de moarte. În cazul în care pedeapsa nu a fost îndeplinită înainte de moarte, o persoană trebuie să sufere în purgatoriu, la plata acestei datorii, care se datorează Majestăţii divine. (ibid., întrebarea 317)
Suferinţele purgatoriului sunt mai intense decât orice suferinţă pe pământ. (ibid., întrebarea 320)
Catolicii încearcă să justifice această învăţătură, care nu este descrisă nicăieri în Cuvântul lui Dumnezeu, prin 1 Corinteni 3:15. Dar, aici e vorba de "lucrare" care este arsă, nu persoana. În plus, nu păcatul se are în vedere aici, ci mai degrabă este vorba de "lucrarea de clădire" a Templului lui Dumnezeu (1 Corinteni 3:12-17).
Născocirea catolică a purgatoriului, respinge credinţa adevărată (şi încrederea), în iertarea lui Dumnezeu (Psalmul 103:11-18). Evrei 4:11 spune, "Să ne grăbim, deci, să intrăm în odihna aceasta"
Catolicii nu intră în odihna Lui (Evrei 4:9-10; 1 Petru 1:13), deoarece ei nu cred că sângele lui Hristos este suficient pentru a-i curăţa complet (în întregime) de orice nelegiuire (1 Ioan 1:9). Un presupus purgatoriu îi aşteaptă pentru o curăţire finală. Dar, cei a căror credinţă este în lucrarea ce „S-a isprăvit!” a lui Hristos (Ioan 19:30), Domnul Isus i-a "făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce Sunt sfinţiţi." (Evrei 10:14)
F. Sinuciderea
Grave tulburări psihologice, angoasă, frică gravă sau greutăţi, suferinţa, sau tortura poate diminua responsabilitatea unei sinucideri.
Noi nu ar trebui să ne îngrijorăm de mântuirea veşnică a persoanelor care şi-au luat propriile lor vieţi. Prin metode cunoscute numai de El, Dumnezeu poate oferi posibilitatea pocăinţei mântuitoare. Biserica se roagă pentru persoanele care şi-au luat propriile lor vieţi. (CBC, p. 550, # 2282 & 2283)
Acest lucru merge direct împotriva Scripturii de la: Matei 24:13; Ioan 15:1-6, Romani 11:22, 1 Corinteni 15:2, Coloseni 1:23, Evrei 3:06, 14; 12:25, şi 1 Ioan 5:4. Comiterea sinuciderii nu este răbdare până la sfârşit (Matei 24:13). Nu este statornicie şi nu rămân în Hristos (Ioan 15:1-6). Ei nu continuă în bunătatea Lui (Romani 11:22). Nu ţin aşa după cum li s-a propovăduit (1 Corinteni 15:2). Nu rămân şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, ci se abat de la nădejdea Evangheliei (Coloseni 1:23). Nu păstrează până la sfârşit încrederea nezguduită şi nădejdea (Evrei 3:6). Nu păstrează până la sfârşit încrederea nezguduită de la început (Evrei 3:14). Este refuzul de a asculta şi mai departe de Cel, care vorbeşte din cer (Evrei 12:25). Şi, nu biruieşte lumea (1 Ioan 5:4), ci mai degrabă este biruit de lume şi diavol (1 Petru 5:8; 1 Ioan 5:18).
Pe langă această minciună reconfortantă pentru cei care mai sunt încă în viaţă, această învăţătură catolică despre sinucidere deschide larg uşa morţii şi locuinţei morţilor (Luca 16:19-31; Apocalipsa 20:11-15), celor ce sunt la disperare (deznădejduiţi). Acest lucru este cu siguranţă o minciună condamnabilă.
6. Ignoranţa
Multi Catolici invocă necunoaşterea (şi sunt adeseori ignoranţi) a ceea ce Biserica lor Catolică învaţă. Acest lucru nu este în avantajul lor, aşa cum poate cred ei. Ignoranţa nu este un avantaj, ci este un dezavantaj, un minus, o problemă după cum Efeseni 4:17-18 bine ilustrează.
Iată, deci, ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgînii, în deşertăciunea gândurilor lor, având mintea întunecată, fiind străini de viaţa lui Dumnezeu, din pricina neştiinţei în care se află în urma împietririi inimii lor.
Ce înstrăinează pe neamuri, (păgâni) de viaţa lui Dumnezeu? Aceasta este "ignoranţa sau neştiinţa care este în ei, din cauza împietririi inimii lor." Catolicii sunt orbţi. Unii de propria religie, şi toţi de la lumina slavei Evangheliei lui Hristos (2 Corinteni 4:4). Singura lor speranţă este să se pocăiască, să fie iubitori de adevăr, şi să se întoarcă la Adevăr, care este Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, adică la Scriptură (Evrei 4:12-13).
a true church, P. O. Box 130, Moodys, OK 74444
Traducere Vasile Sanda