Alain Fontaine

Alain Fontaine, beroepsmilitair op rust, begon heel jong aan zijn collectie.

Als 10-jarige knaap, vergezelde hij vader, ook beroepsmilitair, tijdens de vakantie naar de kazerne. Daar ontmoette hij buitenlandse officieren die hem hun badge schonken en zo begon het.

Sindsdien is hij in't bezit gekomen van niet minder dan 102 verschillende uniformen, 2000 badges, honderden foto's, schilderijen, gravuren met militair kenmerk, alsook van de koninklijke familie, een 50tal hoofddeksels (shako's, helmen, petten, mutsen), een 100tal eenheidsblazoenen op hout.

Daarenboven houdt de collectie nog 9 bibliotheken in, ivm de geschiedenis van het Belgisch leger, militair materiaal en reglementen van de Artillerie, een bibliotheek over onze Dynastie, een patroontas van de Koninklijke Escorte, een button van de tenue van de wacht op het Paleis, een monogram van koning Boudewijn.

90% van de verzalmeling bestaat uit giften en geschenken, de rest werd op gespecialiseerde makrten of bij het bezoek aan eenheden gekocht.

In februari van verleden jaar, als een donderslag in een heldere hemel, kwam het nieuws dat Alain moest verhuizen ! Het huis zou verkocht en gesloopt worden om er een appartementsgebouw op te bouwen.

Al kon hij op heel wat sympathie en krantenartikels rekenen, tot nu toe kon niemand hem aan een lokaal voor zijn kostbare stukken helpen, ook niet de gemeente. Zijn huidige woning biedt helaas geen ruimte genoeg.