Stram vaier

Stram Vaier

De beste unnskyldningene kommer om morran, når man ikke orker å gå på jobben. De beste ideene får man derimot på kvelden. Man kan også få de sprøeste ideene på den tiden av døgnet, men det skylles som oftest inntak av øl eller annen alkoholholdig drikke. I følge Ssmks nettsider kom forslaget om å arrangere et moped-løp en sen kveldstime. Så utmerket som denne ideen var, antar jeg at den må ha kommet veldig sent. Antagelig når natt begynte å bli dag. Kanskje det bare sto om minutter før den hadde gått over til å bli en unnskyldning. Får være glad det kom som en ide og ikke som en unnskyldning. ”Kan ikke komme på jobben i dag. Jeg skal kjøre moped-løp” - tror ikke den hadde gjort seg.Ideen kom trolig i det de andre Ssmk-gutta prøvde å forklare Ragnar at det var på tide å komme seg hjem, og derfor begynte å hjelpe han på med skinnjakka. Ideen var en smule sprø, så man kan regne med at det har vært noen dråper alkohol inne i bilde. Så idet de andre drar jakka oppover venstre armen til Ragnar tar han ølglasset med høyere handa, svelger siste øl-skvetten, raper og sier ”jeg syns vi skal arrangere et moped-løp jeg”.

Dette er mine mistanker om hva som skjedde i garasjen den kvelden Ssmk-gutta skapte Stram vaier. Den offisielle får du med å klikk deg inn på Ssmks side Ssmks Stram vaier side

En ting er sikkert, verken Ssmk-gutta eller noen andre skjønte hva det ville føre til, verken i antall eller glede. Nå har dette blitt som 17. mai og julaften på engang for oss mopedister av gammel og edel årgang. Det må være det mest folkelige kulturarrangement i mils omkrets. Det er vel snart bare kulturkontoret og resten av kommune administrasjon som ikke har hørt om Stram vaier. – Skal vi kjøre uten potter til året, så kanskje de hører oss -

At Stram vaier forgår på rektig side av Glomma hjelper godt til med at kommuneledelse holder seg på god avstand. De tørr ikke kjøre over Sarpebrua, som de til stadighet forteller oss at ”er dårlig, men selvfølgelig er det ikke fare for at den skal rase ned i elva” I rådhuset er de mest opptatt av legge varme under gressmatta på stadion, så de 11-blå-hvite, - eller var det blå-frossne, - importerte byguttene ikke skal fryse på bena.

Stram vaier har gitt aksept både for moped og sjåw i andre arrangement. Veteran MC stevner har fått egen moped løp, og andre veteranstevner og -løp har begynt å snike inn elementer av sjåw. Her har det tidligere var fakta og produksjons antall, som har vært alfaomega. Til og med Am-car folket har måtte tydd til mopedfolke og blårøk for å få sjåw og PR om sine stevner. På siste Stram vaier så et av team medlemmene våre, den skikkelig Harley-typen med hår, skjegg og oljete vest gå rundt og granske mopeden med drømmende blikk. ”Det er hvis moped som er in nå, å jeg som har brukt sparrepengen på en Harley”, tenkte han sikkert.

Og attpåtil må Stram vaier vær noe av det biligste man kan gjøre, for løypa er på hele 6,3 mil og startkontingenten er kun 150,- kroner. Det blir kun 4,2 øre/meteren. Så la oss rop tre ganger ØRN-ØRN for gutta i Ssmk.