2018

Lørdag 16. juni 2018

For ei ti sia var jeg i en begravelse. ...Det virker litt rart å begynne fortellinga om Moropeden 2018 med å snakke om begravelse. Det er da ganske stor forskjell på døm to tinga. Hvis det er noe felles, måtte det isåfall være døm tilfella der noen kjører på en måte som fort kan føre til en begravelse eller to. Men døm er så få, at døm ikke skal få ødelegge moroa for oss andre. Så jeg forsetter med hva presten sa. Han preka om at det var ei ti for alt. Ei ti for å være ong og ei ti for å være gammel, og tier for alt mulig annet også. Sell om det er mange overvektige på Moropeden, er ikke de geistlige i overvekt på dette stevne. Nå har vi rektignok hatt besøk av Jukse-Paven, og værgudene var på vår sie i år. Dessuten har vi som arrangerer Moropeden trua på dette vi driver med, og at moppene her har sjel er det vel ingen tvil om. Men det er vel så langt vi kommer i kategorien presteskapet og det geistlige.

Denne presten kan i hvertfall ikke ha hørt om Moropeden. “En tid for å være ung”. Nei du, det kan man være mer enn en gang. Det kan man være minst engang i året, hvis man er med på Moropeden. Rektignok får man ikke igjen tia mellom konfirmasjon og da man plutselig satt der med hus, hjem, barn, kone, og hagegjerde som skal males. Hvorfor skulle man forresten det når kan plokke ut alle godbitene med å være ong en gang i året. Koste på seg en dag der plikter og tidsbegrep er glømt. Alt er moro, og ingen tanker er retta inn mot morradan, man er kun her og nå. Kviser, kjærlighetssorg og andre problemer som følla med ongdomstia har man heldigvis ikke ti til, når man er ung bare en dag.

Om ei stønn vil det komme mer fra den ongdomsdagen blant annet noen ongdomsbilder, litt jurybegrunnelser og annet. Mens man venter på det kan man lengre ned på siden se en film fra starten. Vi som arrangerer vil takke alle som bidro. Deltakere, publikum og andre, og ikke minst våre sponsorer. Her kan du se hvem de er.

Alt for mange bilder fra Moropeden 2018

Rallyruths bilder

Kjells film fra starten

Det er også bilder og filmer å se på Arrangemets Facebookside

Trykk her for å se plakaten

Les og se bilder fra tidligere Moropeder

Trykk på ønsket år

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009