Feedback

Feedback i relation til Balanced ScoreCard er den kontinuerlige proces, hvor organisationen opsamler viden via KPI'ere (målepunkter) og foretager løbende rapportering. Organisationen får feedback på sine strategiske målsætninger og opstillede hypoteser. Dvs. vurdere indsatser og resultater op imod målene

Den indsamlede feedback, skal analyseres grundigt for at identificere de vigtigste indsigter. Disse indsigter kan danne grundlag for at træffe beslutninger om, hvordan organisationen kan forbedre sin strategi og til at foretage justeringer. Er vi på rette kurs? Hvordan er udviklingen (tendenser og mønstre)?

Rapporteringen giver mulighed for at kommunikere status på målsætningerne til hele organisationen, identificere best-practice samt ændre, opstille og gennemføre indsatser som har til formål at forbedre en utilfredsstillende KPI, som ikke helt følger planen.

Det er vigtigt at understrege, at rapporteringen skal have fokus på de fremtidige indsatser, og ikke hvorfor det blev anderledes end forventet. Fokus skal være på det fremadrettede, og hvad organisationen har tænkt sig at gøre, for at nå målene.

Balanced ScoreCard - Rapportering og læring

Hvordan Balanced ScoreCard-rapporteringen skal foregå i en privat eller offentlig organisation kan der være mange synspunkter og indfaldsvinkler til. 

Det væsentlige består i overvågningen af både de korte og langsigtede strategiske målsætninger:

Hvad er rapporteringens formål? Hvordan kan man foretage rapportering?

Balanced ScoreCard - Systemer

Hvordan skal den daglige styring foregå, og hvordan udformes den egentlige Balanced ScoreCard ledelsesinformation på en lettilgængelig og overskuelig måde?

Dette spørgsmål er der mange svar på, men det afhænger primært af, hvor i organisationen informationen skal anvendes. 

Nogle organisationer har BSC-systemer baseret udelukkende på papir og blyant eller regneark. 

Hvilke krav bør man stille til et BSC-system?

Balanced ScoreCard - Styrkeprofil-værktøj – Version 1.0

Formålet med Balanced ScoreCard styrkeprofilen er den samme som ved virksomheds styrkeprofiler og SWOT, dvs. at kortlægge forretningsenhedens stærke og svage sider i forhold til dens egne strategiske målsætninger-/KPI'ere.

Styrkeprofilen skal bruges til at sætte en score på ScoreCardet's KPI'ere. 

Der er altså tale om en intern selvevaluering omfattende en vurdering af status, styrker og svagheder samt forbedringsmuligheder.