Woezik vraagt om kunstgras

Plaatsingsdatum: 24-mei-2011 10:02:14

WIJCHEN - Voetbalvereniging Woezik heeft dringend een extra kunstgrasveld nodig. Het bestuur van de club heeft een brief gestuurd aan de fracties in de Wijchense gemeenteraad. Daarin vraagt het of de raad geld beschikbaar wil stellen om de ruimtenood te lenigen.

Woezik heeft vijf velden, waarvan twee met kunstgras. Het liefst wil de club een natuurgrasveld omzetten naar kunstgras. Dit kan een hogere belasting aan dan natuurgras, waardoor er meer wedstrijden op gespeeld kunnen worden. Woezik denkt dat de omzetting tussen de tweeënhalf en drie ton kost.

Voetbalvereniging Woezik is de laatste jaren flink gegroeid. Vijf jaar geleden had de vereniging 1.100 leden, inmiddels is de 1.500 gepasseerd. Met name op de zaterdagen heeft de club een enorm ruimteprobleem. "Op zaterdag wordt de eerste jeugdwedstrijd al om kwart voor negen 's morgens gespeeld. Dat is vervelend voor onze spelers en hun ouders, maar nog meer voor de tegenstander, die eerst nog moet reizen."

De gemeenteraad praat in juni over het Investeringsplan Sportaccommodaties (IPS), waarin een overzicht wordt gegeven van de wensen op accommodatiegebied van de sportclubs binnen de gemeente. In het IPS erkent de gemeente dat Woezik een extra veld nodig heeft. De gemeente moet de komende jaren echter flinke bezuinigingen doorvoeren.

Bron: De Gelderlander, 24-5-2011

Commentaar: Nu VV Alverna geld krijgt voor 2 extra kleedkamers, terwijl ze hun aanvraag niet op tijd hebben ingediend en terwijl ze er volgens het IPS helemaal geen recht op hebben, dan zijn we benieuwd hoe de gemeenteraad dit verzoek zal behandelen. Of wordt het nauwelijks Wijchense Alverna voorgetrokken boven de bij uitstek breedtesportvereniging Woezik?