Carnaval in Woezik

Plaatsingsdatum: 5-feb-2013 21:12:12

VAN VRIJDAG TOT DINSDAG STAAT DE WOEZIK WEER IN HET TEKEN VAN DE CARNAVALVrijdag 8 februariCarnaval wordt vrijdag al afgetrapt in de kantine van SC Woezik voor de leden van de voetbalclub. Zoals ieder jaar wordt ook “De Blauwe Prins” bekend gemaakt. In het Wozokottenhol [Zaal Verploegen] barst ook het carnaval voor de jeugd los met Teenage Carnaval vanaf 20.00 uur. Voor tieners, pubers van 11 t/m 15 jaar is het dan Party time. Belangrijke slogan deze avond is: 100% feest en 0% alcohol. Een avond hossen, dansen, chillen en feesten voor party-people. DJ Twannie is achter de draaitafels te vinden voor de beste carnavals – en party-hits. Natuurlijk brengt FeestBeesten Prins Mitch ook een bezoekje. Toegang voor de avond is € 5,00 dit is inclusief één consumptie. Er is geen kaartverkoop vooraf, alleen op de avond zelf aan de kassa. Zaterdag 9 februariZaterdag gaat het feest `s middags in de Woezik verder met het Gezinscarnaval in het Jeugdhuis. Van 14.00 tot 17.00 uur hossen en springen op de leukste Carnavalshits. `s Avonds is het Woezikse Avond in het Wozokottenhol [ ZaalVerploegen] met Woezik Brult. Kom gezellig met je buren, of de hele straat ouderwets feesten. Grootvorst Jeroen d’n urste zwaait dan de scepter en heeft wat leuks in petto. Daarnaast is er nog een extra optreden van De Flugels. Maar vooral heel veel feestmuziek van DJ Twannie. Een dure taxi of een Bob hoeft niet geregeld te worden want alles is op loop – of fietsafstand. Zondag 10 februariZondag komen alle mooie bouwwerken weer tevoorschijn, want dan is de Carnavalsoptocht. Weken lang is er op diverse plekken gewerkt, om er dit jaar beestachtige wagens van te maken. De Dorstvlegels, De Schuimkoppen en Buurtvereniging Holenberg mochten al menigmaal een prijs uit Wijchen mee naar de Woezik nemen. Om 13.30 uur wordt er bij Zaal Verploegen verzameld om dan via de Woeziksestraat en de Holenbergseweg gezamenlijk bij de Reut van Wijchen aan te sluiten. Na een paar uurtjes koukleumen langs de kant is het bij Zaal Verploegen lekker warm bij de After Optocht Party. Vanaf 16.00 uur zorgt DJ Wilco dat de beentjes van de vloer komen voor jong en oud. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten want er zijn diverse snacks verkrijgbaar. Bovendien zijn er ook nog prijzen voor de Woezikse deelnemers. Maandag 11 februariMaandag is er voor de oudere generatie een Carnavalsdansmiddag in het Jeugdhuis. Vanaf 14.00 uur is er live-muziek en kan er een dansje gewaagd worden door de 50-plussers. Je hoeft niet stil te zitten want maandagavond organiseren De Deurslurpers het BeesteFeest in Zaal Verploegen. DJ Koen is dan achter de draaitafels te vinden. Dinsdag 12 februari

De laatste carnavals dag kun je weer met het gehele gezin er op uit. Vanaf 13.30 uur begint het gezinsmatinee bij de Wozokotten in Zaal Verploegen met ouderwets Hossen & Springen. Jeugdprins Daan d’n Urste geeft dan acte de présance. De leden van de Wozokotten zorgen dan dat de kleintjes volop ruimte hebben om te carnavallen met DJ Wilco en mochten de kleintjes nog niet genoeg gesprongen hebben, kunnen ze zich nog uitleven op het springkussen.

Carnaval in Woezik en het gehele Urnerijk wordt traditioneel afgesloten met het Jupke’s Bal. In een ongedwongen sfeer is het aftellen tot 00.00 uur want dan wordt op de parkeerplaats voor de kerk Woeziks Jupke verbrand en is er een einde gekomen aan een hopelijk een beestachtige Carnaval.