Woezikse mededelingen


28 energieneutrale woningen in Tuin van Woezik

Geplaatst 15 jul. 2017 01:42 door Lbg Woezik

Tuin van Woezik
In de Tuin van Woezik (het gebied tussen Zesweg, Weegbree en Hoefsestraat) is een gedeelte (Veld A) nog onbebouwd. Er is ruimte voor 28 grondgebonden eengezinswoningen. Het moet de meest duurzame wijk van Wijchen worden. De ambities daarbij zijn de bouw van woningen met een EPC van 0 (energie neutrale woningen), volledig gasloos bouwen en zongericht verkavelen. De aanbestedingsprocedure is geweest, hierna volgen de selectie en tenslotte de gunning.

Woezik op Stelten 2017

Geplaatst 6 mrt. 2017 07:50 door Lbg Woezik

Zondag 23 april is het voor de 13e keer Braderie/Rommelmarkt in de Woezik: Woezik op Stelten

Een gezellige dag voor Jong en Oud.

Ruim honderd kramen verspreid tussen de Coöp Holenbergseweg en Woeziksestraat ter hoogte van Zaal Verploegen bieden u van 10:00 tot 16:00 uur hun diversiteit van artikelen aan. met o.a. kleding, rommelmarkt, curiosa.

Enkele attracties vermaken op deze dag de kinderen.

Voor een kraam of grondplaats kunt u contact opnemen via opsteltenwoezik@gmail.com.


Spannende geschiedenis

Geplaatst 3 jan. 2017 03:29 door Kees van Galen

Archeologische opgraving

Tussen de Gagelvenseweg, de Drijfweg en het Wodans Struinpad is in een weiland tussen Kermis en Oud en Nieuw een inventariserend archeologisch onderzoek uitgevoerd. De reden is dat hier een overlaat wordt aangelegd voor de A-watergang naast het weiland. Archeologisch booronderzoek heeft aangetoond dat hier mogelijk archeologische sporen en/of resten aanwezig zouden kunnen zijn. Er zijn nu proefsleuven gegraven en er zijn vertekeningen aangetroffen die zouden kunnen wijzen op een oude bewoning.
De gemeente is nu in afwachting van het rapport met de resultaten van dit onderzoek en het daarin opgenomen selectieadvies, en de verwachting is dat hier nog vervolgonderzoek (i.e. opgraving) nodig zal zijn. Die zal dan naar verwachting ook op korte termijn uitgevoerd gaan worden.

Pronkzitting Wozokotten

Geplaatst 20 okt. 2016 01:00 door Lbg Woezik

Pronkzitting Wozokotten
Op zaterdag 19 november houdt carnavalsvereniging de Wozokotten weer haar jaarlijkse pronkzitting in het Wozokottenhol. Met natuurlijk de onthulling van de nieuwe grootvorst. Het wordt een avond vol gezelligheid met muziek van feest DJ W!lco en diverse optredens.. Ook wordt er deze avond iemand geridderd in de orde van Woeziks Jupke.
Aanvang van de avond is 20.11 uur en de toegang is gratis.

Saltshof 25 opknapbeurt

Geplaatst 13 apr. 2016 07:55 door Lbg Woezik

Saltshof 25
De Gemeente Wijchen laat Saltshof 25e straat opknappen. Er worden bomen weggehaald, parkeervakken verbreed en trottoirs opnieuw aangelegd. De schade aan de weg wordt hersteld en er komen nieuwe bomen en beplanting.
Naar verwachting is alles eind mei klaar. Meer informatie via de site van de Gemeente Wijchen.

Woezik op stelten

Geplaatst 6 apr. 2016 00:10 door Lbg Woezik

Woezik op stelten
Woezik op stelten, de jaarlijkse braderie in de Woezik, is dit jaar op zondag 24 april.

Op deze, als de traditie wordt volgehouden, altijd zonnige dag wordt het weer druk op de Woeziksestraat, Holenbergseweg en het grasveld in de Veenhof. Tientallen kraampjes, diverse organisaties die zich presenteren en optredens en een terras bij Zaal Verploegen.

Meer informatie: www.woezikopstelten.nu

Video Oud Wijchen: Carnaval, Woezik en De Pas

Geplaatst 25 mrt. 2016 05:46 door Kees van Galen

HofsedamWaakt

Geplaatst 13 dec. 2015 12:21 door Kees van Galen

Sinds december 2015 heeft de Hofsedam een BuurtWhatsApp: HofsedamWaakt. Daaraan doen inmiddels zo'n 50 mensen uit de buurt aan mee. HofsedamWaakt heeft vooral een signaleerfunctie, zowel naar andere wijkbewoners als naar de politie.

Rotonde stukje veiliger

Geplaatst 1 okt. 2015 07:46 door Kees van Galen

De befaamde ronde Woeziksestraat-Schoenaker is eindelijk een stukje veiliger geworden voor fietsers. Er zijn nu stoplichten geplaatst. Fietsers die willen oversteken drukken op de knop en daarna wordt het groen en rood voor de automobilisten. Het is geen optimale oplossing, maar wel de beste en meest veilige voor de vele, veelal jonge, fietsers die van deze route gebruikmaken. 

Werkgroep Windenergie

Geplaatst 21 sep. 2015 11:37 door Lbg Woezik

Vorige week zijn in zaal Verploegen de bevindingen van de Werkgroep gepresenteerd. LBG Woezik heeft op basis van onderzoeken voorgesteld om de afstand tussen windturbines en woningen tenminste 1000 meter te laten bedragen om de kans op geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Die afstand is goed verdedigbaar en is dan ook unaniem door de Werkgroep overgenomen.  Het sluit ook goed aan bij de ideeen van de NLVOW. Om begrijpelijke redenen zijn degenen die plannen hebben om een windpark er minder blij mee. Zij vinden het uiteraard een 'onrealistische' afstand.
Straks krijgt het college ons eindrapport. Het is dan aan de politiek om te besluiten wat zij er gaat gebeuren. Mocht de raad besluiten om toch initiatieven te onderzoeken dan verwachten wij dat ze de aanbevelingen (spelregels) over hoe daar mee om te gaan overnemen.

Intussen kunt u nog steeds laten weten wat u van de conclusies van de Werkgroep vindt.

1-10 of 104