Huisartsenpost definitief weg?

Plaatsingsdatum: 5-mrt-2010 8:48:57

Het college van B&W heeft besloten om het verzoek van de HCN voor financiële tegemoetkoming t.b.v. de huisvesting voor de Huisartsenpost in Saltshof af te wijzen. Dat betekent waarschijnlijk (tenzij de Raad ingrijpt) dat de Huisartsenpost na 2011 niet in Wijchen zal blijven en dat inwoners van Wijchen binnen afzienbare tijd naar Nijmegen zullen moeten voor spoedeisende hulp in de avonden en weekenden.

Het betekent ook dat de plannen voor appartementen aan de Beuningsesteeg in een ander licht komen te staan. De huisartsenpost was nu juist de reden voor het huidige ontwerp (groter en hoger dan eerder met de buurt afgesproken). Om die reden ging de commissie RZ toentertijd akkoord met de plannen.

Het kan ook gevolgen hebben voor het kinderdagverblijf (dat kampt met ruimtegebrek en nu ruimte gaat huren in de Paschalisschool op de Veenhof). Ook is het de vraag hoe en of het tweede deel van het Plan Strik (waar nu een bungalow staat) door zal gaan. De luxe appartementen boven een kinderdagverblijf zijn momenteel een brug te ver.

Hopelijk wordt er nog eens kritisch gekeken naar een beter passend plan, ook vanwege de risico's i.v.m. het tankstation.