Burendag en wandelen in Woezik, 27 september

Plaatsingsdatum: 25-sep-2014 19:40:40

Nationale Burendag in Woezik

Op zaterdag 27 september viert Nederland voor de negende keer Nationale Burendag.

Ook Leefbaarheidsgroep Woezik doet dit jaar mee door wijkbewoners met een gezamenlijk ontbijt bij elkaar te brengen. Alle wijkbewoners van Woezik /Veenhof/ Saltshof en Hofsedam zijn welkom!

Om 9 uur wordt het ontbijt geserveerd als onderdeel van de langste tafel van Nederland op de mogelijk men verwacht op het Woeziks ontbijt bij Zaal Verploegen.

Leefbaarheidsgroep Woezik wil hiermee vele bewoners samenbrengen naar de langste ontbijttafels van Nederland.

Nieuwe Wandelroutes in Woezik

Op zaterdag 27 september worden ook een viertal wandelroutes in gebruik genomen die zijn aangelegd door de leefbaarheidsgroepen Wijchen-Noord en Woezik. Vanaf 10 uur kan men al gaan wandelen vanaf Zaal Verploegen.

De wandelingen zijn permanente routes, die op elk moment door iedereen gewandeld kunnen worden. De routes zijn allemaal ongeveer een uur lang: één door Woezik/Saltshof, één door en om Park Noord, de derde door Achterlo en tenslotte een route door het Landschapspark Woezik. Ze worden aangegeven met pijlen, in twee richtingen te volgen. Er zijn verbindingen tussen de vier routes aangegeven, zodat er ook een wat langere wandeling kan worden gelopen.

Bij elke route is een folder samengesteld met een kaartje en achtergrondinformatie. Deze folders zijn af te halen bij het Noorderlicht, Zaal Verploegen, 't Hof van Kaatje en wijkcentrum ’t Achterom.

Er kan ook gewandeld worden zonder folder; men kan dan gewoon de pijlen volgen.

De Leefbaarheidsgroep hoopt dat veel mensen de routes ontdekken, veel wandelen, en de eigen omgeving beter leren kennen en veel anderen ontmoeten!

De routes zijn te downloaden via www.woezikweb.nl