Tuin van Woezik gaat van start

Plaatsingsdatum: 10-nov-2010 13:22:10

Dinsdag 9 november 2010 zijn de bouwvergunningen verleend voor de eerste fase van Tuin van Woezik. Dit woningbouwproject verrijst aan de Hoefsestraat. De eerste fase bestaat uit de bouw van 37 appartementen en 35 woningen. De komende weken wordt het terrein klaargemaakt voor de bouw. Nog voor de feestdagen gaan de eerste palen de grond in.

De basis voor dit plan is de prijsvraag die de gemeente Wijchen en Talis in 2006 hebben uitgeschreven. Deze prijsvraag werd gewonnen door Mecanoo Architecten en ontwikkelaar Proper-Stok. Dit plan met de naam Tuin van Woezik heeft vanaf het begin kunnen rekenen op veel belangstelling. In de eerste fase worden er 37 appartementen gebouwd die door Talis worden verhuurd. De 35 woningen gaan in verkoop via een Wijchense makelaar. Het zijn ruime eengezinswoningen met eigen tuin, een besloten binnentuin en een parkeerplaats onder de woning.

Het plan Tuin van Woezik heeft een eigen, onderscheidende identiteit. Belangrijk kenmerk is de groene ruimte in het hart van het plan. Het plan ligt zowel dicht bij het centrum maar ook bij de in- en uitvalswegen van Wijchen. Bewoners parkeren straks onder hun woningen. Hierdoor blijft de groene ruimte ook echt groen zonder de aanblik van auto's tussen de woningen. De realisatie van 72 woningen is het eerste onderdeel van het plan. Via de website www.tuinvanwoezik.nl blijft u op de de hoogte van de vorderingen.