Woeziksestraat voor maanden onder mes

Plaatsingsdatum: 22-jun-2011 7:58:04

WOEZIK - Het gedeelte van de Woeziksestraat tussen de Einsteinstraat en de Celsiusstraat in Wijchen gaat de komende tijd flink op de schop. Vanaf de zomervakantie staat medio oktober ligt de straat waarschijnlijk open. Het oude drukriool wordt vervangen en de straat die er al jaren enigszins beroerd bijligt, krijgt een nieuw wegdek. In juli, nog vóór de bouwvakvakantie wordt er met het werk aan de Woeziksestraat begonnen. Het Bergharense bedrijf Postma dat de klus gaat klaren, denkt en hoopt midden oktober klaar te zijn. In die periode is de weg niet of slechts gedeeltelijk te gebruiken. Het verkeer wordt omgeleid. Het deel van de Woeziksestraat tussen de Einsteinstraat en de Schoenaker werd in 2010 al aangepakt.

Gelijktijdig met het werk dat nu begint, wordt ook het riool onder de nabije Zesweg vervangen. Het asfalt op de Zesweg komt niet meer terug. Postma legt er in opdracht van de gemeente Wijchen klinkers neer. Dat past beter bij het landelijk karakter van de weg, vindt de gemeente Wijchen.

Een deel van de op te knappen Woeziksestraat ligt in een archeologisch hoogwaardig gebied. Daar wordt dus in juli, voor aanvang van de allergrootste werkzaamheden eerst onderzoek gedaan. Dat gebeurt gelijktijdig met archeologisch onderzoek op het Wijchense bedrijventerrein Bijsterhuizen. Wat archeologen daar in de Woeziksestraat en op Bijsterhuizen in Wijchen denken of hopen te vinden, is onduidelijk.

Bron: De Gelderlander