Tuin van Woezik

Bouwplannen driehoek Zesweg, Hoefsestraat en Weegbree

Onder de naam Tuin van Woezik is het nieuwbouwproject voor de driehoek Weegbree, Zesweg en Hoefsestraat in voorbereiding. De leefbaarheidsgroep heeft omwonenden betrokken bij de Klankbordgroep.

Hoe de plannen precies zullen worden is nog niet vastgesteld, maar een voorproefje is wel te zien: Mecanoo: impressie Tuin van Woezik.

Het voorlopig ontwerp voor de plannen is besproken op de informatieavond over de woningbouwplannen Trivium (Tuin van Woezik). Deze was op woensdag 20 juni 2007 in Zaal Verploegen. Zie ook de informatie op de site van de gemeente.

Op 29-01-2008 was er weer een informatieavond en nu worden de (naar smaak van de gemeente) definitieve plannen gepresenteerd door architectenbureau Mecanoo en Talis. Het plan was op enkele details na hetzelfde gebleven. De gemeente gaat ervan uit dat de afronding van het ontwerp een kwestie is van enkele maanden, hoewel nog niet alle gronden zijn verworven. De wethouder, Piet de Bruin heeft op deze avond wel de toezegging gedaan dat de verkeersituatie op de Hoefsestraat wordt meegenomen in het plan.

Enkele dagen hiervoor was op 14 januari 2008 de eerste

klankbordgroepbijeenkomst met de gemeente geweest waarbij de gemeente het plan presenteerde.

Hier vindt u (van de site van de gemeente) het verslag (23 kb PDF) en de presentatie (4555 kb PDF) van de informatieavond.

Hierna lag het project een tijd stil, in 2010 gaat het van start, maar wordt wel in tweeën geknipt, wel 97 huurwoningen en 21 koopwoningen, maar de overige 28 koopwoningen pas als er vraag is op de markt. (zie ook artikel Gelderlander).

Zie ook Tuin van Woezik gaat van start.

Als u belangstelling heeft voor een woning, dan verwijzen wij u naar www.tuinvanwoezik.nl.

Heeft u belangstelling voor een huurwoning, dan verwijzen wij u naar www.talis.nl.