Hihetetlen, csodálatos, fantasztikus: NBC-kupa győztes a Répcelak!

2016. október 8.

Csütörtökön este 20 óra magasságában még a poklok legmélyebb bugyraiban járt a straubingi NBC-kupán a Répcelaki SE tekecsapata, mivel úgy tűnt, a gárda 5 fával lemarad az elődöntőről, majd a Staffelstein váratlan büntetését és hátrasorolását követően felcsillant a remény a szép szereplésre, amely végül aranyéremben teljesedett ki!

A pénteki, szenzációs faeredményekkel megnyert elődöntőt követően az a Maribor várt a rendkívül motivált Répcelakra, akit, vagy akiket az előző Bajnokok Ligája kiírásban kettős győzelemmel búcsúztattunk. Ez alapján toronymagas favoritnak is ki lehetett volna kiáltani a Répcelakot, de a szlovén csapat egész héten kiválóan teljesített (a selejtezőben több fát is ütöttek nálunk), ráadásul a játékosok lábában, kezében már nagyon sok gurítás és feszültség halmozódott fel, így egyáltalán nem ígérkezett könnyű menetnek a döntő.

Az első sorban aztán Kakuk Levente, ifj. Brancsek János és ifj. Móricz Zoltán fokozta a fokozhatatlant, és olyan produkcióval rukkoltak ki, amit világszinten is ritkán látni. Levente élete formáját idézve 720 (!) fával fektette két vállra Timi Jurancicot (621 fa), Brancsek óriásit küzdve, remek finissel, mindössze 3 fával múlta felül Luka Sajko-t (626-623), Móricz Zoltán pedig egyéni rekordot döntve, 677 fával szerezte meg a 3. répcelaki pontot Robert Ribic (577 fa) ellen.


Kakuk Levente - Fotó forrása: Baracsi Ágnes (Facebook)A 720 fás Kakuk-féle mutatvány záró dobásaiA répcelaki csapat ezzel olyan előnyre tett szert (3-0, és 202 fa!), amit már elbukni sem nagyon lehetett, de a záró, második sor ezzel együtt is újabb parádét hozott. Molnár Pál kevesebb ütött fával, de több szettponttal múlta felül Robi Pintericet (617-618), Zapletán Zsombor pedig 693 (!) fát ütve mutatta meg ismét, hogy nem véletlenül tartozik a világ élvonalához, és méltán az egyik legnagyobb répcelaki közönség kedvenc. 6. játékosunk, Ritter Tamás ugyan vereséget szenvedett Denis Narat ellenében (652-644), de vélhetően ez már senkit sem tudott elszomorítani a magyar táborban, ugyanis a Répcelak 7-1 arányban, újabb csapatfa csúcsot döntve (3977-3767), mindössze 35 fával elmaradva a hivatalos világrekordtól, szenzációs teljesítménnyel megnyerte a mérkőzést és a harmadik számú európai csapattornát, az NBC-kupát!


Az óriási formában lévő gárdára most több hetes megérdemelt pihenő vár, és október végén előbb a Szuperligát folytatja a csapat, majd november 26-án hazai pályán fogadjuk a Bajnokok Ligája első körében a lengyel bajnok KS "Polonia" 1912 Leszno együttesét!

Az NBC-kupa döntő jegyzőkönyve a lap alján tölthető le, illetve tekinthető meg PDF formátumban.


Az elmúlt napok hírei:

Ismét európai porondra lép a répcelaki tekecsapat - NBC-kupa beharangozó
Kakuk Leventével kezd a Répcelak az NBC-kupán
Tökéletes kezdés az NBC-kupán, élen a Répcelak!
NBC-kupa: a 2. nap után is továbbjutó helyen a Répcelak!

Ċ
Ervin Gallen,
2016. okt. 8. 10:00
Comments