Répcelak - Szeged: az ifjúságiak begyűjtötték a bajnoki címet, a felnőttek szép fát ütöttek, de kikaptak

2014. február 22.

Szombaton kora délután túlzás nélkül a világ egyik legjobb - ha nem a legjobb - tekecsapatát, a Szegedet fogadta a Répcelaki SE Szuperligás együttese. A 2013-14-es bajnokság 16. fordulójában megrendezett összecsapásra szép számú közönség látogatott ki a csarnokba, és a remek hangulatú találkozó a várakozásoknak megfelelően élvezetes küzdelmet hozott.

A beszámolót kezdjük talán a legfontosabbal: ahogy arról már korábban is írtunk, ifjúsági csapatunk a bajnoki cím begyűjtésének reményében lépett pályára, és fiataljaink ezúttal sem okoztak csalódást. A Boucsek Zoltán (569 fa) - ifj. Móricz Zoltán (617 fa) duó rendkívül magabiztosan, 4-0  arányban abszolválta a mérkőzést, és ezzel két fordulóval a zárás előtt matematikailag is behozhatatlan előnyre tettek szert a riválisokkal szemben, így ma délutántól hivatalosan is a Répcelaki SE csapata az U23-as Magyar-bajnok! A szezon során az esetek nagy részében az iménti összeállításban léptek pályára ifjúsági tekéseink, de meg kell említeni Babos Tamást is, aki az elmúlt hetekben (a felnőtt csapat mellett) időnként az utánpótlás összecsapásokon is besegített.

A bajnokok, balról: ifj. Móricz Zoltán, Kiss Zsolt edző, Boucsek Zoltán és Babos Tamás (forrás: Szarka Sándor)

A felnőttek összecsapásán már nem számíthattunk ilyen jellegű diadalmenetre, ugyanis a Bajnokok Ligája címvédő, a tabellát veretlenül vezető Szeged egyértelműen kimagaslik a mezőnyből, ráadásul az igen csak eredményes répcelaki pálya is fekszik a vendégeknek. Ennek ellenére már a nyitó sorban "megszorongatta" ellenfelét, a szerb nemzeti együttessel korábban világbajnoki aranyérmet szerző Szél Tibort Pete Sándor (csapatkapitányunk 609 fáig jutott), de végül nem sikerült a hazai pontszerzés. A másik ágon Babos Tamás az első játszmában összeszedett közel 40 fás hátrányát nem tudta ledolgozni, és bár egy szettet sikerült begyűjtenie, a vendégek rutinos - szintén világbajnok - versenyzője, Karsai László 641 fás kimagasló teljesítménnyel behúzta a második szegedi pontot.

A középső sorban Gosztola László a gyengébb kezdés után nagyot küzdve szépen felzárkózott Fehér Bélára, de a késői finis kevésnek bizonyult. Ritter Tamás az elmúlt hetekben sorra szállította a szép eredményeket, és ma is elérte a 600-as határt, de a 650 fát ütő, és ezzel a nap legjobb eredményt szállító Zapletán Zsombor ellenállhatatlannak bizonyult.

A záró körben - csapatunk többi tagjához hasonlóan - Farkas Imre, valamint Vörös Milán is kitett magáért, és előbbi játékosunk hozta is a becsületpontot, míg utóbbi tekésünk hazai részről a legnagyobb fát ütötte (623), de ez sem volt elég a többszörös világbajnok Kiss Norbert ellen.

A Szeged ezzel 7-1 arányú papírforma győzelmet aratott (mindössze 16 fával maradtak el az általuk tartott pályacsúcstól), és továbbra is megközelíthetetlenül birtokolják a képzeletbeli bajnoki dobogó legfelső fokát, míg az idény legjobb csapatfáját elérő, és nagyon szépen helytálló Répcelak veresége ellenére is megtartotta 3. pozícióját.

Folytatás egy hét múlva a bajnoki címvédő, jelenleg 2. Zalaegerszeg otthonában.


A mérkőzés jegyzőkönyvei:
Az összecsapás fotói ide kattintva tekinthetők meg.
Comments