Rudolf a legjobb 16 között búcsúzott Szegeden

2015. január 11.

Rudolf Balázs a bravúros selejtezőbeli szereplést követően a kieséses szakasz első fordulójában búcsúzott a Szegeden zajló 13. BB Mentor-kupa férfi egyéni teke világranglistaversenyen. Balázs a legjobb 16 továbbjutó közé 656 fás kimagasló eredménnyel kvalifikálta magát, ez pedig a 6. pozíciót jelentette, ellenfele a nyolcaddöntőben a világbajnoki aranyérmes, többszörös Magyar-bajnok, Világkupa és Bajnokok Ligája győztes - nem mellesleg Szegeden gurító - Zapletán Zsombor volt. A 2x30 dobásos párharcban szinte végig Zapletán vezetett, és mindkét szettet meg is nyerte, ezzel pedig bejutott a legjobb 8 közé, Rudolf pedig búcsúzott a további küzdelmektől.

Rudolf Balázs (Répcelaki SE) - Zapletán Zsombor (Szegedi TE): 0-2
141, 141 - 165, 160

Balázs szereplése a kiesés ellenére is elismerésre méltó, ugyanis a szegedi A-kategóriás tornán évek óta szinte a teljes világelit képviselteti magát, illetve már önmagában a 16 közé jutás is nagy erőpróbát jelent. A színvonalra jellemző, hogy a kvalifikációban több korábbi világbajnok is elvérzett, és a vasárnapi küzdelmekben már nem találkozhattunk például zalaegerszegi versenyzővel sem. Répcelaki tekésnek egyébként először 2014-ben sikerült a bravúrt jelentő továbbjutás Pete Sándor személyében.

Rudolf Balázs (forrás: Vas Népe)

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 3 fős répcelaki kontingensből Farkas Imre nagyon szép 599 fával a 34.-, Pete Sándor 582 fás eredménnyel pedig a 42. helyen zárt  a 156 fős mezőnyben.

Farkas Imre (forrás: Vas Népe)

Pete Sándor (forrás: Vas Népe)
Comments