Hibátlanul kezdett a Rudolf Balázzsal felálló magyar tekeválogatott a világbajnokságon!

2015. május 17.

Vasárnap kora reggel megkezdte a magyar felnőtt férfi tekeválogatott is a szereplését a németországi speichersdorfi világbajnokságon. A nemzeti együttes Olaszország elleni nyitómérkőzésén lehetőséget kapott a Répcelaki SE első számú játékosa, Rudolf Balázs, aki a nyitó sorban léphetett pályára, és 612 fás teljesítménnyel be is gyűjtötte a csapatpontot Franz Höller, illetve az őt cserével váltó Peer Pratzer ellen (576 fa). Balázs ezzel sporttörténelmi tettet hajtott végre, ugyanis a Répcelaki Sportegyesület kötelékébe tartozó sportoló első ízben szerepelhetett felnőtt világbajnokságon!

A világbajnoki címvédő magyarok a folytatásban sem hibáztak, és még az is belefért, hogy Fehér László szövetségi kapitány az ezúttal pihenő világrekorder, Kiss Tamás kivételével a teljes keretnek lehetőséget adott (Fehér Zoltánt a nyártól szintén Répcelakon szereplő, de jelenleg még a Szegedi TE csapatához tartozó Zapletán Zsombor, Kakuk Leventét pedig Boanta Claudiu váltotta a 60. gurítást követően). A magyar válogatott végül 8-0 arányú, 232 fás, rendkívül meggyőző győzelmet aratott!

A B-csoport magyarokat érintő következő összecsapására kedden (május 19.) 15 órakor kerül sor, az ellenfél pedig Szlovákia lesz.

A mai mérkőzés eredményei:

Fotó forrása: Magyar Teke Szövetség