Drámai csatában vérzett el a Répcelak az NBC kupán

2013. október 3.

Idegőrlő, a végsőkig kiélezett küzdelem, végül pedig kiesés és 6. hely - röviden így lehetne jellemezni répcelaki szemszögből a németországi Ausburgban zajló NBC kupa harmadik, számunkra sajnos befejező napját.

A negyedik, továbbjutást érő helyért harcoló Répcelaki SE a keddi nap zárásakor még 11 fával előzte meg a közvetlen rivális FTC-t, így reális esélyt volt az elődöntőbe jutásra. A szerdai napot Farkas Imre kezdte, és a rutinos játékos számára rosszul sikerült a selejtező, ugyanis mindössze 514 fáig jutott (elmondása szerint nem tudta megfogni, kontrollálni a golyókat). Azt már tegnap is egyértelműen lehetett érezni, hogy pár fa fog dönteni az élmezőny csapatai között, a finis előtt pedig még inkább nőtt a nyomás. Ekkor 33 fa volt a negyedik Praha, illetve a velük azonos fával álló FTC előnye, és kora estére az is kiderült, hogy záró játékosunknak, Pete Sándornak minimum 574 fát kell dobni ahhoz, hogy még holnap is versenyben lehessen Kiss Zsolt edző együttese (a két rivális záró versenyzői 530, illetve 540 fát teljesítettek). Ez az eredmény normális esetben egyáltalán nem elérhetetlen, azonban a nehéz ausgburgi pályán, ráadásul ilyen eredménykényszer hatása alatt bravúrnak számított volna.

Az első 30 dobás után még bőven volt remény, ugyanis csapatkapitányunk 146 fát ütött, és még a második kör után is bizakodhattunk (a legnehezebb 10-es pályán ért el 137 fát). A következő 30 dobás ismét 137 fát hozott, így a finisben 154 fa lett volna a penzum, azonban itt is 137 volt a plafon, így Pete Sándor 557 fával zárt, ami azt jelenti, hogy 16 egységgel a negyedik helyen álló, és ezzel elődöntős FTC, valamint 6 fával az ötödik helyre befutó Praha mögött a hatodik, igen előkelő helyen zárt a Répcelak.


Az utolsó pillanatig kiválóan, és minden beleadva küzdő játékosok, valamint a szép számú szurkolótábor, a szimpatizánsok most még minden bizonnyal csalódásként élik meg, hogy nem került be a legjobb négy közé a Répcelak, de tudva azt, hogy milyen nehézségek előzték meg a kiutazást (anyagi és támogatottsági problémák miatt az utolsó pillanatig veszélyben volt az indulás, emiatt a sportolók a kinti költségek egy részét önmaguk fedezték, az együttes egyik kulcsjátékosa, Vörös Milán munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tarthatott a csapattal), mindenképpen sikerként kell értékleni, hogy a harmadik számú európai kupában ilyen előkelő helyen végzett a gárda, és a tekéseknek is köszönhetően Répcelak nevét egyre szélesebb körben ismeri meg nem csak az ország, de a kontinens sportszerető közönsége is!

Szép volt fiúk, büszkék vagyunk rátok!

A selejtező teljes eredménylistája ide kattintva tekinthető meg, illetve tölthető le.
Ċ
Ervin Gallen,
2013. okt. 3. 12:38
Comments