Pete Sándor értékes győzelme Bécsújhelyen

2013. augusztus 19.

Augusztus 17-én Bécsújhelyen került sor a "Creme de la Creme-Turnier" elnevezésű, meghívásos egyéni tekeversenyre (a hölgyeknél 8-, a férfiaknál pedig 12 induló vehetett részt), amelyen a Répcelaki SE is képviseltette magát Pete Sándor személyében.

Ahogy az a torna nevéből is kikövetkeztető, a szervezők világszínvonalú mezőnyt verbuváltak össze, így pályára lépett többek között két magyar világbajnok, Nemes Attila és Boanta Claudiu is.
A kieséses rendszerű megmérettetés első körében Pete ugyan vereséget szenvedett az előbb már említett Boanta Claudiutól (2x20 vegyes dobásban, mindkét szettben minimális, pár fás különbséggel), de második legjobb kiesőként így is kvalifikálta magát a következő fordulóba. A második felvonásban csapatkapitányunk egy hazai versenyzővel került szembe (itt már 60 vegyes volt a penzum), és 1:1 után szétdobásban kerekedett felül a Répcelakiak egyik alapembere.

A döntőbe - 120 vegyes gurítás - négy versenyző került be, és szettenként osztottak pontokat (az győztes 4, a második 3, a harmadik 2, és a negyedik 1 egységet kapott). Pete itt már semmit sem bízott a véletlenre, és az első három játszmát megnyerve állva hagyta a vetélytársakat, így gyakorlatilag már a negyedik szett eredményétől függetlenül eldőlt, hogy a répcelaki versenyző kezébe kerül a győzelmi serleg. "Sanya" ettől függetlenül a záró 30 dobásban sem engedett ki (142 fa, második hely szetten belül), és végül 626 fás, remek eredménnyel zárta a finálét az elmúlt időszakban némileg átalakított, és így a korábbi évekhez képest kevésbé eredményes bécsújhelyi pályán.

A torna teljes eredménylistája a lap alján tekinthető meg, illetve tölthető le Excel formátumban.
Ĉ
Ervin Gallen,
2013. aug. 19. 3:18
Comments