Szenzációs bajnokverés: Répcelak - Zalaegerszeg: 6-2, 3-1!

2013. október 16.

Végsőkig kiélezett küzdelem, frenetikus hangulat, drámai végjáték és bajnokverés: rövid így lehetne összefoglalni a szombat délután Répcelaki SE - Zalaegerszegi TK-FMVAS teke Szuperliga rangadó történéseit.

Az már előzetesen is sejthető volt, hogy ezúttal jó esély van arra, hogy az elmúlt években a hazai mezőnyben a Szeged mellett másik "érinthetetlen" csapatnak számító Zalaegerszeget megszorongassunk, sőt, le is győzzük, és ezt a szurkolók is érezték, ugyanis ismét telt ház előtt léptek pályára az együttesek.

Az ifjúságiaknál ifj. Móricz Zoltán menetrendszerűen szállította a tőle lassan már megszokottnak számító remek eredményt, és a fiatal uraiújfalusi tekés ebben a szezonban már negyedik alkalommal lépte át a 600 fás határt, ráadásul úgy hozta szettveszteség nélkül a Pintér Károly elleni összecsapását, hogy zalai riválisa is kiválóan gurított. Boucsek Zoltán ugyan 2-2 után több ütött fával kikapott, de a csapat végül 11 fás különbséggel hozta a rangadót, ezzel pedig 8. forduló után is 100%-os mérleggel vezeti a bajnoki tabellát, és menetel a legfényesebb érem irányába!

A felnőtteknél egyértelmű volt, hogy nagy szerepe lesz a taktikának, és a Zalaegerszeg vezetője, Fehér László (aki nem mellesleg játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoknak vallhatja magát), meg is próbálta kihozni a maximumot stratégia téren a csapatából (a szabályok szerint elsőként mindig a hazai alakulat adja meg az összeállítását, és a vendégek "írhatnak rá" az otthon játszó csapatra).

A nyitó körben Rudolf Balázs és Járfás Szilárd fej-fej mellet menetelt két játszmán keresztül (a zalaegerszegi játékos egy fél szettpontot be is gyűjtött), azonban a répcelaki klasszis rendre jobban bírta fejben a záró dobásokat, és végül magabiztos, 48 fás előnnyel gyűjtötte be a hazaiak első pontját.
A másik ágon a gyengébb napot kifogó Ritter Tamást a 40. dobástól ifj. Móricz Zoltán váltotta, és ugyan kikapott a világbajnok Fehér Zoltántól 60 fával, de a teljesítménye mindenképpen dicséretet érdemel, mivel úgy állt be csereként, hogy már a - sérült  - lábában volt az ifjúsági mérkőzés 120 dobása.
Az első kör után tehát 1-1 volt az állás, és 12 fával a vendégek vezettek.

A második sorban a Vörös Milán helyett pályára lépő Farkas Imre nagyon szépen kitett magáért (610 fa, ezzel ő volt ilyen téren a legeredményesebb répcelaki), azonban a pályacsúcsot 714 fával tartó Farkas Sándor ezúttal is ellenállhatatlan volt, és 640 fát ütve a nap legjobb eredményét érte el.
A másik ágon Babos Tamás ismét legyőzhetetlennek bizonyult (a nyáron igazolt 22 éves játékos bajnoki mérkőzésen még nem szenvedett vereséget!), ez pedig azt jelentette, hogy a finálé előtt 2-2 csapatpontot jegyzett mindkét alakulat, 16 fával viszont a Zalaegerszeg állt nyerésre.

A csarnokban ekkor már szinte kézzel is tapintható volt a feszültség, és bár Pete Sándor elveszítette az első két játszmát Fehér Lászlóval szemben, a répcelaki csapatkapitány bizonyította klasszisát, és hátrányból felállva tette nyitott a párharcot a záró dobásokra. Közben a mások "oldalon" Gosztola László kis túlzással szárnyalt, és nem csak az első két szettet "húzta be" a sprintvilágbajnok Nemes Attila ellen, de szép előnyre is szert tett.
A záró 30 dobás előtt 8 fával még mindig a Zalaegerszegnek állt a zászló, illetve míg az egyik oldalon (Pete-Fehér) a vendégek vezettek a szetteket tekintve 2-1-re, addig a másik párban ugyan ilyen arányban a hazai tekés állt jobban, ez pedig azt jelentette, hogy a 4-4, a 6-2 esetleg 5-3 ide, vagy oda is az elképzelhető forgatókönyv verziók között volt. A befejező játszmákat gyakorlatilag extázisban teljesítették a répcelaki versenyzők a szurkolók fantasztikus buzdításával kísérve, és a utolsó dobásoknál már felszabadultan zúghatott a tömött csarnokban a  "Szép volt fiúk", ugyanis mind Pete, mind pedig Gosztola megnyerte a záró szetteket, pluszban pedig 35 fás előnyt "dobtak össze", ezzel pedig 6-2 arányban sikerült legyőzni az eddig veretlen, a tabellán eddig 2. helyen álló bajnoki címvédő ZTK gárdáját!

Ezzel a szenzációs és bravúros győzelemmel Kiss Zsolt edző, szakosztályvezető csapata megerősítette helyét a képzeletbeli bajnoki dobogón, és továbbra is harcban vannak az előzetesen célként, vagy inkább vágyként megjelölt ezüstéremért. Érdemes megjegyezni, hogy hosszú idő óta nem volt rá példa, hogy az egyik legmeghatározóbb, nemzetközi szinten is az élmezőnybe tartózó Zalaegerszeg vereséget szenvedjen a Szegeden kívül más hazai alakulattól, így bátran kijelenhetjük, hogy a találkozóra kilátogató szurkolók a répcelaki tekecsapat egyik legnagyobb sikerének lehettek tanúi.

Az összecsapás fotói ide kattintva tekinthetők meg.


A mérkőzés jegyzőkönyvei:Comments