Emelt fővel búcsúzott a Répcelak a Bajnokok Ligájától

2016. február 20.

Szombaton délután teltházas, kiváló hangulatú mérkőzésen csapott össze egymással a 2015-16-os teke Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az első mérkőzésen, hazai pályán 8-0-ás győzelmet arató német címvédő SKV Rot Weiss Zerbst, és a mai napon házigazda Répcelaki SE.

A első, 3 héttel ezelőtt megrendezett "odavágó" nagyarányú zerbsti sikere után minimálisra csökkent annak az esélye, hogy a már korábban, az indulás kiharcolásával, majd a nyolcadöntőből történő továbbjutással sporttörténelmi tettet végrehajtó Répcelak a szombati találkozót követően is folytathatja a BL-szereplést (ez egyébként a négyes döntőbe, azaz a Final Fourba kerülést jelentette volna), de a hazai alakulat győzelemmel, de legalábbis tisztes helytállással szeretett volna búcsúzni a sorozattól.

Korábban már többször is megállapíthattuk, hogy a répcelaki tekecsarnok egy-egy nagyobb rangadó esetében már igen csak szűkösnek bizonyul a nézők számára, és ez ma sem volt másként, ugyanis mind a lelátón, mind pedig az előtérben szó szerint egy gombostűt sem lehetett leejteni.


Az ünnepélyes megnyitót követően - amelyen Varga Sándor, Répcelak alpolgármester mondott beszédet, valamint Szabó József polgármester, Szalainé Kutasi Ildikó és Boros András képviselők a város ajándékait adták át a Zerbst csapatának - répcelaki részről elsőként Rudolf Balázs, illetve Pete Sándor lépett pályára, a Zerbst pedig a Markus Gerdau - Mathias Weber duóval indult harcba. Rudolf az első két szettben remek, egyenletes formát mutatva gyorsan 2-0-ás előnyre tett szert, azonban a 3. játszmában kisebb gödörbe került a hazaiak egyik kulcsjátékosa, amit Gerdau kihasznált, és nem csak felzárkózott, de végül minimális, 3 fás (606-603) előnnyel a pontot is begyűjtötte. Pete az első 30 gurítás után még hátrányban volt, de a rutinos tekés kiegyenlített, majd a vezetést is átvette, a záró 30 gurítás viszont ismét Webernek sikerült jobban, ezzel pedig legyőzte magyar riválisát (609-584), így a nyitó kört a világ egyik legjobbjának tartott Zerbst zárta 2-0-ás és 28 fás előnnyel.

A második sorban aztán felrobbant a csarnok, miután elképesztő izgalmak során, szó szerint az utolsó dobásig kiélezett harcban Zapletán Zsombor 3 fával felülmúlta Thomas Schneidert (604-601), az elmúlt hetekben visszafogottabban gurító ifj. Móricz Zoltán pedig 636 fás kimagasló eredménnyel fektette két vállra a Zerbst világbajnoki ezüstérmes szlovén-macedón légiósát, Uros Stoklast. A Répcelak ezzel a bravúros körrel egyrészről egalizálta az állást (2-2), másrészről pedig 3 fával a vezetést is átvette!

A finisnek - komoly fegyvertényt felmutatva! - a győzelem reményében vágott neki Ritter Tamás és Vörös Milán (a továbbjutás már az első sorban eldőlt a zerbsti pontszerzésekkel, ezeket követően ugyanis már papíron is behozhatatlan előnyre tett szert a német együttes), és ennek megfelelően fergeteges biztatással igyekeztek segíteni a hazai szurkolók a répcelaki játékosoknak, akik Boris Benedikkel, valamint Robert Heydrichel próbálták a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét. Ritter sajnos a biztató kezdés ellenére sem tudta megnehezíteni az ellenállhatatlan formában gurító, és a nap legjobb eredményét (639 fa) elérő Benedik dolgát (a magyar tekés 577 fával zárt), Vörös viszont mindössze egy szettet engedélyezett a répcelaki pályát nehezen megjátszó Heydrichnek (569 fa), így ugyan pontok tekintetében döntetlenre végzett a két együttes, azonban a 41 fás különbség a rendkívül szimpatikus és sportszerű német gárdának kedvezett, amely 5-3 (3632-3591) arányban abszolválta a találkozót, és bejutott a bambergi Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A mérkőzés hangulatát jól tükrözi, hogy a záró gurításokat követően vastapssal búcsúztatta a publikum mindkét együttest.A Répcelakra a folytatásban, egy hét múlva ismét Szuperliga bajnoki mérkőzés vár, ugyanis február 27-én, 14 órától a Közutasok 1. MCM Kaposvár gárdáját fogadja a Kiss Zsolt által irányított alakulat.

A mai mérkőzés teljes jegyzőkönyve a lap alján tölthető le, illetve tekinthető meg PDf formátumban.

Fotók forrása: SKV Rot Weiss Zerbst
Ċ
Ervin Gallen,
2016. febr. 20. 11:25
Comments