Babos vezérletével vb. ezüstérmes a magyar U23-as válogatott!

2014. május 15.

A csehországi Brnoban zajló teke világbajnokságon csütörtökön a fiú ifjúsági (U23-as) csapatversenyre került sor. Az egész napot átölelő küzdelmet remek eredménnyel abszolválta a két répcelaki játékost (Babos Tamás és ifj. Móricz Zoltán) is soraiban tudó nemzeti együttes.
Az elsőként pályára lépő - korábban Répcelakon is szereplő - Horváth Péter 627 fával adta meg az alaphangot, azonban a rivális szerbek legnagyobb klasszisa, a többszörös világbajnok Ernyesi Róbert szenzációs, 679 fás eredménnyel válaszolt.

Másodikként a Répcelaki SE csapatát erősítő - egyébként ásványrárói - Babos Tamást szólították pályára. A rendkívül motivált versenyző - ahogy utólag kiderült, legjobb magyarként - saját egyéni rekordját megdöntve 655 fáig jutott, és ekkor úgy tűnt, harcban lehetünk az aranyéremért.A harmadik magyar játékos, a répcelaki ifjúsági csapat vezéregyénisége, az uraiújfalusi ifj. Móricz Zoltán nagyon dicséretesen teljesített (616 fa), viszont közben a szerb Kovacic Igor egészen elképesztő, 697 (!) fás eredményt ért el, amivel 94 fára növelte válogatottja előnyét.

A folytatásban a szenzációs napot kifogó szerbek elhúztak a mezőnytől (ötödik versenyzőjük is 684 fáig jutott), és ugyan rövid ideig úgy tűnt, hogy a harmadik helyen álló szlovákok utolérhetnek bennünket, végül a záró sorban 649 fát ütő - korábbi répcelaki, jelenleg győri játékos - Brancsek Jánosnak is köszönhetően sikerült begyűjteni a rendkívül értékes ezüstérmet!

Érdekesség, és a mezőny, de főként az arany-, illetve ezüstérmes együttes erősségét jelzi, hogy a korábbi ifjúsági világrekord 3739 fa volt (ezt a német nemzeti együttes tartotta 2006. óta) , amelyet most az ellenállhatatlannak tűnő szerb válogatott 3890 (!) fára javított, illetve a magyar csapat is 30 fával (3769) megdöntött!

A vasárnapi, 24 fős egyéni döntőbe Babos Tamás, Brancsek János és Horváth Péter már biztosan kvalifikálta magát, és jelenleg (a pontos összesítés még nem készült el) ifj. Móricz Zoltánnak is jó esélye van a fináléba jutásra.

A pénteki folytatásban a tandem párosok lépnek pályára.

A mai napi teljes eredménylisták ide kattintva tekinthetők meg.

A képgaléria ide kattintva érhető el.


Az ezüstérmes csapat, felső sor, balról: Tóth Áron, Bíró Patrik, Pintér Károly, Babos Tamás, Juhász Tibor szövetségi kapitány
Alsó sor, balról: ifj. Móricz Zoltán, Horváth Péter, Brancsek János (fotó forrása: Tóth-Móricz Kata)


Babos Tamásifj. Móricz Zoltán

Comments