Tisztes helytállás a döntőben, sporttörténelmi tettet végrehajtva NBC-kupa ezüstérmes a Répcelak!

2015. október 3.

Már a fináléba jutás is szenzációszámba ment, így a szombat délutáni, ritzingi NBC-kupa döntő már csak a hab volt a tortán a Répcelaki SE tekecsapatának.

Az egész hetet átölelő ausztriai torna záró napján, a harmadik számú európai csapatkupa "aranymeccsén" a toronymagas favoritnak számító német SKC Victoria 1947 Bamberggel nézett farkasszemet Kiss Zsolt edző alakulata.


A mérkőzés - amelyre ezúttal is nagyon sok Répcelak szurkoló utazott ki - első sorában a német együttes azonnal bevetette az egyik ászát, a korábbi egyéni világbajnok román Luput, akivel ifj. Móricz Zoltán vette fel a harcot. A fiatal répcelaki játékos az első szettet meg is nyerte, de a folytatásban nem bírt rendkívül rutinos ellenfelével, aki 630 fát ütve gyűjtötte be az első bambergi pontot úgy, hogy a remekül gurító ifj. Móricz is átlépte a 600 fás határt.
A másik ágon Rudolf Balázs jól kezdett, azonban a 3. játszmában gödörbe kerül, riválisa elhúzott tőle, így végül ez a csapatpont is a német gárdánál kötött ki, és 86 fával el is húztak a legendás Csányi Béla védencei.


Balról ifj. Móricz Zoltán, Nicolae Lupu és Rudolf Balázs
Répcelaki szurkolók a ritzingi csarnokbanA második körben rendkívül kiélezett harcot vívott egymással Farkas Imre és Dominik Kuncze, valamint Zapletán Zsombor és a cseh légiós Miroslav Jelinek. Előbbi párharcból a bambergi-, utóbbiból pedig a répcelaki játékos jött ki jobban. Érdekesség, hogy Zapletán és ellenfele is egyaránt 595 fát ért el, de a szettpontok a magyar versenyzőnek kedveztek.


Farkas Imre
Zapletán Zsombor


A záró sorra gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (a Bamberg 3-1 arányban, illetve 106 fával vezetett), de mind Gosztola László, mind pedig Vörös Milán úgy ment fel a pályára, hogy begyűjti a pontokat. Gosztola egészen kiváló első 60 dobást produkált (151, 161), de óriási pechjére riválisa, Manuel Weiss még ennél is jobban gurított. A befejező két szettre Kiss Zsolt becserélte a tornán eddig csak a kispadon ülő Ritter Tamást, aki szintén remekelt, és 606 fával zárt, de ez is kevésnek bizonyult a német versenyző 630 fás eredményhez képest.


Gosztola László


Ritter Tamás


Közben Vörös Milán is kitett magáért, így a német együttes is cserélt, azonban hiába állt be Christian Jelitte, képtelen volt "megfogni" magyar vetélytársát, aki 601 fával begyűjtötte a második, és egyben utolsó répcelaki pontot.


Vörös MilánA találkozót így a Bamberg 6-2 arányban (3598-3517) abszolválta, így ők elemelhették a magasba az NBC-kupát, de a vesztes együttesnek sincsen szégyenkeznivalója (sőt...), ugyanis - ismét - sporttörténelmet írtak azzal, hogy első répcelaki csapatként felállhattak egy európai kupaverseny dobogójának második fokára, amivel a magyar férfi csapatokat tekintve a legjobb eredményt érték el nemzetközi szinten 2015-ben! A Répcelak számára ez a kimagasló eredmény Bajnokok Ligája indulást is ér, és jelen állás szerint a novemberben, illetve decemberben megrendezésre kerülő első fordulóban a szlovén Mariborral csaphat össze a gárda.


Videó forrása: Varga Balázs
A mérkőzés jegyzőkönyve ide kattintva érhető el.

Fotók forrása: Szarka Sándor

Korábban írtuk:

Comments