Csapatfa rekorddal újabb lépés az ezüstérem irányába - Győr-Répcelak: 2-6

2016. március 19.

A múlt hétvégi, Szolnok elleni idegenbeli vereséget követően még a korábbinál is nagyobb tétje volt a ma délelőtti, kora délutáni Győr-Szol TC - Répcelaki SE Szuperligás tekebajnokinak, ugyanis a vendégek előnye az ezüstéremért folyó harcban 1 pontra olvadt a Zalaegerszeggel szemben, a házigazdák számára pedig a dobogós célok elérése miatt volt létfontosságú, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a bajnokság záró szakaszában. A rangadóra - talán mondani sem kell - ezúttal is szép számú szurkoló kísérte el a Répcelakot.

Felvezetésként a szabályoknak megfelelően az ifjúságiak léptek pályára. A mai napon a Répcelak javára billent a mérleg nyelve, miután a Gombos Balázs (570 fa), Bertha Martin (564 fa) duó 3-1 arányban (1134-1112) győzött a győri fiatalok ellen.A "főmérkőzés" túlzás nélkül álomszerűen indult a répcelaki felnőtt együttes számára, miután az aktuális szezonban eddig főként csereként lehetőséget kapó korábbi U23-as tandem világelső Ritter Tamás (637 fa) egészen szenzációs játékkal, hősies küzdelemben, óriási meglepetés okozva legyőzte a szinte verhetetlennek hitt többszörös világbajnok, a hazai egyéni ranglistát vezető Kakuk Leventét (622 fa), Vörös Milán pedig pedig a nap legjobb eredményével, 649 fával a szintén jól gurító, de "csak" 606 fát ütő Szőke Gábort.

Forrás: Kondor ZsoltAz elsöprő répcelaki kezdés érezhetően megfogta a Győrt (a vendégek 2-0-ás, 58 fás előnnyel várhatták a folytatás), amit a második körben ki is használt Kiss Zsolt edző alakulata. ifj. Móricz Zoltán koncentráltan gurítva, 627 fát ütve múlta felül a rutinos Batki Tamást (568 fa), ezzel tovább duzzasztotta a Répcelak vezetését, és utólag látva még az is belefért, hogy Pete Sándort, illetve az őt csereként váltó Farkas Imrét (552 fa) legyőzte Koller Dániel, valamint helyette a végjátékban beálló Lendvai Bence (574 fa).

A finisre kis túlzással eldőlt a mérkőzés sorsa (erre előzetesen vélhetően nagyon kevesen fogadtak volna), ugyanis a 3-1-es, 95 fás répcelaki vezetés miatt óriási javulásra lett volna szüksége a Győrnek. A házigazdák természetesen nem feltett kézzel léptek pályára a záró gurításokra, és Győr mai legjobbja, a 640 fás Németh Gábor felül is múlta Zapletán Zsombort (619 fa), Rudolf Balázs viszont nem kegyelmezett, és 631 fával abszolválta a Pete II László (572 fa) elleni párharcot, ezzel pedig a Répcelak 6-2 arányú, 133 fa különbségű (3715-3582) győzelemmel szilárdította meg a tabellán elfoglalt második pozícióját, illetve eldőlt, hogy már matematikailag sem végezhet a harmadiknál rosszabb helyen az alakulat! Említést érdemel, hogy a Répcelak által ütött csapatfa (amely 619 fás átlagot jelent) új abszolút rekord az 1974-ben alakított szakosztály történetében!
Comments