A vártnál nehezebben, de bejutott a világbajnokság elődöntőjébe a Rudolf Balázzsal felálló magyar válogatott!

2015. május 22.

Az elmúlt napok magabiztos játékát látva viszonylagos nyugalommal várták a magyar versenyzők és a szurkolók a péntek késő délelőtti, kora délutáni Csehország elleni férfi csapatvilágbajnoki negyeddöntőt, azonban végül a vártnál némileg szorosabban sikerült csak hozni az összecsapást.


(Fotó forrása: Kegel-Weltmeisterschaft 2015 Speichersdorf - Facebook)A németországi Speichersdorfban zajló torna negyeddöntőjének első sorában a Répcelaki SE kiválósága, Rudolf Balázs is pályára lépett, és azt követően, hogy a nyitó játszmát nagyon szép, 173 fás eredménnyel hozta, a második és harmadik szettben riválisa, a magára találó Svoboda bizonyult jobbnak. A záró játszmának így 1-2-es, valamint 15 fás hátránnyal vágott neki Balázs, aki nagyot küzdve a magára javára fordította a párharcot, és 644-638 arányban begyűjtötte a csapatpontot!
A másik ágon Kiss Norbert ugyan összességében kevesebbet ütött 7 egységnyivel, mint ellenfele, de a három megnyert játszmának köszönhetően már 2-0-ra vezettek Fehér László szövetségi kapitány fiai, viszont 1 fával riválisainknak állt a zászló.A második sorban Fehér Zoltán jó kezdés után visszaesett, és a 600 fás határt sem tudta elérni, így ellenfele szerzett pontot, a jelenleg még szegedi színekben versenyző, de a következő szezontól már a Répcelakot erősítő Zapletán Zsombor viszont briliáns második "félidőt" produkálva egészen 683 (!) fáig jutott, ezzel pedig közel 80 egységet vert ellenfelére.

A finisben a világrekorder Kiss Tamás sajnos rossz napot fogott ki, és kereken 40 fával marad alul Jirousekkel szemben, míg a Kakuk Levente helyett lehetőséget kapó Boanta Claudiu 640 fát ütve szerezte meg a negyedik pontot.

A magyar válogatott ezzel 6-2 arányban, illetve 22 fa különbséggel abszolválta a találkozót, amivel bejutott a szombat délelőtti elődöntőbe, ahol 8 órától a házigazda német együttessel csapunk össze.

SZÉP VOLT FIÚK, TOVÁBBRA IS HAJRÁ MAGYAROK!

A mai mérkőzés jegyzőkönyve ide kattintva érhető el.

A szombati események várhatóan az alábbi linkek segítségével lesznek élőben követhetők:

http://media-cdn.tickaroo.com/v2/stream/player-frame/50b6675694a940db6d000001/kegel-wm-mai-2015

http://bambuser.com/channel/KK+Brest

http://www.pauly-bowling.com/wm-2015/ergebnisse
Comments