Ifjúsági egyéni bajnokság: ifj. Móricz Zoltán aranyérmes sprintben!

2013. december 8.

A hétvége folyamán a szombathelyi VAOSZ tekecsarnokban került sor az országos ifjúsági egyéni bajnokság döntőjére, amelyen a Répcelaki SE Babos Tamás és ifj. Móricz Zoltán személyében két - éremre is esélyes - játékossal képviseltette magát.

A két felvonásos torna első, szombati napján a hagyományos 120 vegyes gurítást teljesítették a kvalifikált versenyzők, és míg ifj. Móricz 574 ütve a bronzérmet érő harmadik helyet szerezte meg, addig Babos Tamás 541 fával a 13. helyen zárt.

Vasárnap sprintben (40 vegyes dobás) mérték össze az erejüket a versenyzők, és sajnos Babos már a nyitó körben vereséget szenvedett az egyenes kieséses rendszerű tornán. Ifj. Móricz ezzel szemben egészen a döntőig menetelt, ahol nagy csatában, 1-1-es állást követően, a 3 teli rádobásos sudden victory-ban (az elődöntőből is így jutott tovább) legyőzte a kaposvári Nagy Gergőt, így begyűjtötte az aranyérmet!

ifj. Móricz Zoltán edzőjével, Kiss Zsolttal a ma esti eredményhirdetés után (forrás: Tóth-Móricz Kata, Facebook)

Összetettben (ez az első napi ütött fa, valamint a sprintben elért legjobb eredmény összesítéséből alakul ki) ifj. Móricz Zoltán kiegyensúlyozott teljesítménye bronzérmet ért, Babos Tamás pedig a 9. helyen végzett (a teljes eredménylista a lap alján tölthető le, illetve tekinthető meg).

A száraz tények mellett mindenképpen érdemes kicsit szubjektív szemüveggel is elemezni a répcelaki fiatalok teljesítményét.

Ifj. Móricz Zoltán az elmúlt hónapokban bizonyította, hogy országos szinten is az egyik legnagyobb tehetség, és az őszi bajnoki mérkőzéseken nem csak minden ellenfelét legyőzte, de nem kevesebb, mint 5 alkalommal a 600 fás határt is elérte, illetve át is lépte! Ennek tükrében bátran kijelenthetjük, hogy a mai sprint arany és a két bronzérem méltó megkoronázása az elmúlt hónapoknak, és korábban a serdülő Magyar-bajnoki címet is begyűjtő tekés trófeagyűjtése vélhetően még nem ért véget, ugyanis a répcelaki csapat hibátlan őszi menetelésnek köszönhetően fél kézzel már a Szuperliga első helyéért járó trófeát is fogja a kifejezetten szerény 22 éves uraiújfalusi sportoló!

Csapattársához hasonlóan Babos Tamás is megérdemli a maximális elismerést. A előző szezonban még a Győrt erősítő ásványrárói játékos óriási motivációval érkezett Répcelakra, és pillanatokon belül nem csak beilleszkedett az új közösségbe, de a felnőtt alakulat egyik alapembere is lett. Az követően, hogy kiemelkedő eredménnyel megnyerte a nyár végi VJS Transz felkészülési kupát, a Szuperligában is kitett magáért, és egészen az elmúlt hétig nem talált legyőzőre, ráadásul sorra szállította a 600 fa feletti eredményeket, illetve az NBC-kupán - rutintalansága és lámpaláza ellenére - a gárda egyik legjobbja volt, bónusz gyanánt pedig ifjúsági területi bajnoki címet nyert Szentgotthárdon.

Babos Tamás (forrás: Vas Népe Online)

A Vas Népe Online képei ide kattintva érhetők el
Ċ
Ervin Gallen,
2013. dec. 8. 10:26
Comments