Óriási csatában, 4 fás répcelaki győzelem a Bajnokok Ligája debütáláson!

2015. november 21.

Fergeteges hangulat, az utolsó dobásokig kiélezett csata, és végül 4 fás vendégsiker: röviden így lehetne összefoglalni a szombat kora délutáni, KK Konstruktor Maribor - Répcelaki SE teke Bajnokok Ligája mérkőzést.

A Répcelak története során első ízben léphetett pályára a kontinens legjobb 16 együttesét tömörítő Bajnokok Ligájában, ahol az első forduló "odavágóján" a tavalyi szlovén bajnoki aranyérmes Maribor fogadta Kiss Zsolt edző alakulatát. Az előzetesen izgalmasnak ígérkező találkozóra külön busszal, és több személygépkocsival keltek útra a répcelaki szurkolók, így a vasi csapat fergeteges biztatás közepette kezdhette meg a BL szereplést.

A 6 sávos csarnokban megrendezett mérkőzés első sorában azonnal a sűrűjében találta magát a Répcelak, és gyorsan bebizonyosodott, a Bajnokok Ligájában minden egyes pontért rendkívül keményen meg kell küzdeni. Kétszeres ifjúsági világbajnoki ezüstérmesünk, Ifj. Móricz Zoltán (587 fa) a minimális különbséggel elveszített első szett után nagyon gyorsan "ellépett" riválistól, Robi Pintarictól, és 65 fás előnnyel gyűjthette be az első répcelaki csapatpontot. Rudolf Balázs (558 fa) viszont az első 30 gurítást követően gödörbe került, de végül ezúttal is igazolta klasszisát, és nagyot harcolva ő is felülmúlta ellenfelét, Luka Sajkot. Az első körben Farkas Imrének jutott a legrágósabb falat, miután a Répcelak egyik legrégebbi játékosára a Maribor rutinos versenyzője, a nehéz pályán is rendre 600 fa felett teljesítő Franc Kirbis jutott. A 61. születésnapját múlt héten ünneplő Kirbis és Farkas (552 fa) között oda-vissza pattogott labda, és a záró 30 dobásig hol egyik, hol másik tekés állt jobban. A finisben aztán Kirbis felülkerekedett magyar vetélytársán, de így is a Répcelak fordulhatott 2-1-es, valamint 54 fás előnnyel a befejező sorra.


A végjáték ezúttal igazi drámai küzdelmet hozott. A Répcelak kétszeres világbajnoka, a péntek délelőtti, kvázi átmozgató gyakorlás során kisebb sérülést szenvedő Zapletán Zsombor (598 fa) gyakorlatilag esélyt sem hagyott a magyar felmenőkkel is rendelkező Rok Ruzmannak, így elvileg a győzelemhez szükséges 3 csapatpont már a zsebben volt, azonban az összesített fakülönbséget még meg kellett tartani a vendégeknek, ami közel sem bizonyult sétagaloppnak, miután Timi Jurancic egy egészen elképesztő, 178 fás játszmával rajtolt, amire Vörös Milánnak csak egy 139 fás válaszra futotta az erejéből. Közben Gosztola László gyorsan 0-2-es hátrányba kerül, így Kiss Zsolt edző cserélt, és behozta Pete Sándort. A váltás jól sült el, ugyanis Pete eredményesen szállt be a játékba, ami egy azonnal begyűjtött szettpontban, és ami talán ekkor már fontosabb volt, értékes fákban mutatkozott meg.


A záró 30 gurítás előtt megjósolhatatlan volt, hogy negyed óra múlva melyik csapat ünnepelhet: Vörös Milánnak kevés esélye maradt a tetemes fahátrány ledolgozására, ami nem is következett be, és Pete Sándor sem tudott fordítani, így szó szerint a befejező dobások döntöttek. Utólag már nehéz lenne megítélni, hogy melyik hiba, vagy éppen jobban sikerült megmozdulás volt a sorsdöntő (Jurancic például üreset "lőtt" egy gurítással a zárás előtt), de végül a Répcelak megőrzött 4 fa előnyt, így az extázisban szurkoló répcelaki szimpatizánsok által is támogatott csapat 5-3 arányban (3409-3405) győzelemmel abszolválta a találkozót, és nagyon jó előjelekkel várhatja a december 5-i, magyarországi visszavágót.

A mérkőzés teljes jegyzőkönyve a lap alján tekinthető meg, illetve tölthető le PDF formátumban.Ċ
Ervin Gallen,
2015. nov. 21. 11:19
Comments