Óriási csatában, 4 fás répcelaki győzelem a Bajnokok Ligája debütáláson!

2015. november 21.

Fergeteges hangulat, az utolsó dobásokig kiélezett csata, és végül 4 fás vendégsiker: röviden így lehetne összefoglalni a szombat kora délutáni, KK Konstruktor Maribor - Répcelaki SE teke Bajnokok Ligája mérkőzést.

A Répcelak története során első ízben léphetett pályára a kontinens legjobb 16 együttesét tömörítő Bajnokok Ligájában, ahol az első forduló "odavágóján" a tavalyi szlovén bajnoki aranyérmes Maribor fogadta Kiss Zsolt edző alakulatát. Az előzetesen izgalmasnak ígérkező találkozóra külön busszal, és több személygépkocsival keltek útra a répcelaki szurkolók, így a vasi csapat fergeteges biztatás közepette kezdhette meg a BL szereplést.

A 6 sávos csarnokban megrendezett mérkőzés első sorában azonnal a sűrűjében találta magát a Répcelak, és gyorsan bebizonyosodott, a Bajnokok Ligájában minden egyes pontért rendkívül keményen meg kell küzdeni. Kétszeres ifjúsági világbajnoki ezüstérmesünk, Ifj. Móricz Zoltán (587 fa) a minimális különbséggel elveszített első szett után nagyon gyorsan "ellépett" riválistól, Robi Pintarictól, és 65 fás előnnyel gyűjthette be az első répcelaki csapatpontot. Rudolf Balázs (558 fa) viszont az első 30 gurítást követően gödörbe került, de végül ezúttal is igazolta klasszisát, és nagyot harcolva ő is felülmúlta ellenfelét, Luka Sajkot. Az első körben Farkas Imrének jutott a legrágósabb falat, miután a Répcelak egyik legrégebbi játékosára a Maribor rutinos versenyzője, a nehéz pályán is rendre 600 fa felett teljesítő Franc Kirbis jutott. A 61. születésnapját múlt héten ünneplő Kirbis és Farkas (552 fa) között oda-vissza pattogott labda, és a záró 30 dobásig hol egyik, hol másik tekés állt jobban. A finisben aztán Kirbis felülkerekedett magyar vetélytársán, de így is a Répcelak fordulhatott 2-1-es, valamint 54 fás előnnyel a befejező sorra.

ifj. Móricz Zoltán

Farkas Imre

Rudolf Balázs
Ċ
Ervin Gallen,
2015. nov. 21. 11:19
Comments