Ifjúsági világbajnokság, Brno: a záró napon sem vallottak szégyent a répcelaki játékosok

2014. május 18.

A záró napjához érkezett a csehországi Brnóban zajló ifjúsági (U23-as) teke világbajnokság. Az utolsó napon az egyéni döntőkre került sor, amelyben 120 dobás várt a csütörtöki csapatversenyből kvalifikált 24 versenyzőre, illetve a mai, és a csapatban ütött fa összegéből alakult ki az összetett egyéni végeredmény.

A fiúk mezőnyében mindkét répcelaki játékos érintett volt a vasárnapi erőpróbán. Elsőként - pontban délben - ifj. Móricz Zoltán lépett pályára, és 617 fás, nagyon szép eredményt ért el. Ezzel - ahogy utólag kiderült -  egyéniben a 10.-, összetettben pedig a 14. helyen zárt.

Babos Tamás a fináléba a 4. helyen jutott be, és a záró sorban guríthatott. A fiatal reménység 618 fás, igen dicséretes sorozattal fejezte be a világbajnokságot, így végül egyéniben a 9.-, összetettben pedig a 8. pozícióban végzett.

Említést érdemel, hogy a rendkívül tehetséges győri Brancsek János a záró napon kiválóan teljesítve két bronzérmet szerzett.

A záró gurítások után összegezve elmondhatjuk, hogy mind a teljes magyar válogatott, mind pedig a Répcelaki SE különítménye remek eredményekkel abszolválta a tornát, mivel a fiú csapat 2 ezüst (csapat, valamint tandem)-, illetve 2 bronzérmet (egyéni és egyéni összetett) szerzett, míg az élete első világbajnokságán szereplő ifj. Móricz Zoltán, valamint Babos Tamás is kétszer állhatott fel a dobogó második fokára!

Az egyéni végeredmények ide kattintva érhetők el, míg az összetett eredménylista ide klikkelve tekinthető meg.

A szövetségi kapitány értékelése.

Fotó: Tóth-Móricz Kata
Comments