Teke vb.: a negyeddöntőig menetelt Fegyveres Petra és Zapeltán Zsombor tandem mixben

2016. május 25.

Szerdán a tandem mix (vegyespáros) versenyszámmal folytatódott a horvátországi Novigradban a VI. egyéni tekevilágbajnokság.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Répcelaki SE tekése, Zapletán Zsombor Fegyveres Petrával az oldalán volt érdeket a speciális, 2x30 vegyes gurításos, egyenes kiesés rendszerű megmérettetésen, amelynek első fordulójára kedden este került sor.
A nyitó körből magabiztosan lépett túl - montenegrói riválisukat 2-0-ra legyőzve - a magyar páros, akik hasonló lendülettel vágtak neki szerdán kora délután a folytatásnak, ahol horvát duó várt rájuk. A továbbjutás itt már közel sem volt egyszerű, ugyanis 1-1 után rádobásokra került sor, azaz mindkét páros 2-2 teli gurítással igyekezett eldönteni az összecsapást. A idegeket is próbára tévő "ráadást" Zsombor kezdte, aki egy tökéletesen kivitelezett gurítással mind a 9 bábut leütötte! Fegyveres Petra ezt követően egy 7 fát érő gurítást abszolvált, ami azt jelentette, hogy a magyar versenyzők 16-14 arányban diadalmaskodtak, és már a legjobb nyolc között voltak.

A negyeddöntőt sajnos nem sikerült győzelemmel zárni, miután a kiváló sorozatot produkáló Lisa Vsetecka - Philipp Vsetecka osztrák páros 2-0 arányban felülmúlta Zsomborékat, akik így búcsúztak a szerdai nap további küzdelmeitől.

A világbajnokság csütörtökön folytatódik, és tovább szoríthatunk a magyar tekézőkért, valamint Zapletán Zsomborért is, aki a 120 vegyes klasszikus szám 2. fordulójában már a legjobb 16 közé kerülésért lép pályára, ellenfele pedig a 12:30-kor kezdődő párharcban (az 1-es pályáról indulva) honfitársa, a Szegedi TE sokszoros világbajnoka, Kiss Norbert lesz. A gurítás élőben követhető lesz a Funk youtube csatornáján (https://www.youtube.com/channel/UCqSn1wT1kd1K0bPl419jjag), ahol a "Wiev 1" feliratú közvetítést kell majd keresni, közvetlenül a párharc megkezdése előtt.

Élő eredményközlő: http://www.kegeln-live.eu/WM/wm.php

A tandem mix verseny teljes eredménylistája a lap alján tölthető le, illetve tekinthető meg PDF formátumban.
Ċ
Ervin Gallen,
2016. máj. 25. 11:17
Comments