Tökéletes bemutatkozás, Zapletán Zsombor klasszikus egyéniben és tandem mixben is továbbjutott a vb-n!

2016. május 24.

A keddi, 120 vegyes gurításos verseny második selejtező napján mutatkozott be a horvátországi Novigradban zajló egyéni tekevilágbajnokságon a 6 fős magyar különítmény tagjaként Zapletán Zsombor. A Répcelaki SE tekése a 6-os pályán kezdte meg a gurítást jókora, több mint 1 órás késéssel, ugyanis – a torna során nem először – áramszünet hátráltatta a lebonyolítást.

Zsombor bemelegítő, gyakorló dobásai jól sikerültek, azonban az éles szakasz rosszul indult, miután rövid időn belül kétszer is kicsúszott a kezéből a golyó (szerencsére csak az egyik dobásból lett üres). A nyitó pályát a zavaró és peches közjátékokkal együtt visszafogottabb eredménnyel, 142 fával zárta a korábbi kétszeres csapat vb. aranyérmes.

A folytatásban aztán már nem volt pardon, és egyre javuló formát mutatva, nagyot küzdve Zsombor igazolta, nem véletlenül szavazott neki bizalmat Csányi Béla szövetségi kapitány: az 5-ös pályán 166-ot (a tarolás középső stádiumában egymás után három 9-es gurítást is bemutatott!)-, majd a 7-es sávon 169 fát ütött, a befejező 30 gurítást pedig 171 fával zárta, ami azt jelentette, hogy 648 fás, kimagasló eredménnyel, második legjobb magyarként, a 13., továbbjutást érő helyen zárta a kvalifikációt!

Videó: Zapletán Zsombor 120 vegyes sorozata, a gurítás kb. 3 óra 57 perctől kezdődik:A nap ezzel még nem ért véget Zsombor számára, ugyanis kedden este elkezdődtek az 1. fordulóval a tandem mix (vegyes páros) küzdelmei is. A 16 közé jutásért párjával, Fegyveres Petrával a montenegrói Hamm-Kis duóval csaptak össze 2x30 vegyes gurításban, és a magyar tekések magabiztos teljesítménnyel, 2-0 arányú győzelmet arattak (149+155: 304, és 131+143: 274), így szerdán újabb megmérettetés vár rájuk, ahol szerb, vagy horvát páros lesz az ellenfelük.
A győztes magyar páros


A klasszikus verseny csütörtöktől a legjobb 16 közé kerülésért zajló párharcokkal folytatódik, ahol Zapletán Zsombor 12:30-től honfitársával, a Szeged többszörös világbajnokával, Kiss Norberttel csap össze az 1-es pályáról indulva. Az egyéni selejtező teljes eredménylistája a lap alján tekinthető meg, illetve tölthető le PDF formátumban.
Ċ
Ervin Gallen,
2016. máj. 24. 11:17
Comments