Sima győzelemmel, valamint éremátadó ünnepséggel búcsúztatta a szezont és elköszönő játékosait a répcelaki tekecsapat

2016. május 1.

Hosszú, és a szakosztály történetének legeredményesebb szezonjának a végére tette fel a pontot a Répcelaki SE Szuperligás tekecsapata a szombaton délután, hazai pályán megrendezett Péti MTE elleni összecsapáson, amelynek a végén éremátadó ünnepségre, valamint a csapat két oszlopos tagjának, Pete Sándornak, illetve Rudolf Balázsnak a búcsúztatására is sor került.

Ahogy azt megszokhattuk, a napot az ifjúsági játékosok nyitották. A répcelaki együttesben ezúttal mindhárom utánpótlás korú tekés lehetőséget kapott: a mindössze 12 éves Varga Levente végig teljesítette a 120 vegyes penzumot, Bertha Martin és Gombos Balázs pedig 60-60 gurítás elejéig lépett pályára. Az összecsapást végül a répcelaki fiatalok 3-1 (979-959) arányú győzelemmel abszolválták, és a 7. helyen zártak a 12 csapatos mezőnyben.

A felnőttek mérkőzésének egyik együttes szempontjából sem volt igazi tétje, miután a Pét a 11., kieső helyen zárta az idényt, a Répcelak pedig a szombati találkozó eredményétől függetlenül ismét - sorozatban immár negyedszer! - a 3. helyen zárt. Az első sor első játszmájában péti részről Kiss Gábor, répcelaki oldalon pedig Vörös Milán vett villámrajtot, ami utóbbi párharc végkimenetelét el is döntötte, Farkas Imre azonban nagyot küzdve ledolgozta a hátrányát, így 2-0-ás vezetés birtokában megnyugodva várhatta a folytatást a hazai gárda.

A középső pároknál tovább növelte az előnyét a Répcelak. Zapletán Zsombor remek sorozatán (623 fával zárt a kétszeres világbajnok) még az sem rontott sokat, hogy a záró játszmája visszafogottabban sikerült, a másik oldalon pedig még az is belefért, hogy ifj. Móricz Zoltánt a 60. gurítást követően Gosztola László váltotta cserével. A sor záró gurításait követően 238 fára duzzadt az újabb 2 pontot begyűjtő Répcelak előnye, így a finisben már csak hazai siker mértéke volt kérdéses.

A záró sor egy szomorú apropó miatt az érintett játékos, valamint a szurkolók számára is emlékezetes marad, ugyanis az Ausztriába, a KSV Wien csapatába igazoló, a répcelaki gárda csapatkapitányi posztját az elmúlt 5 évben betöltő Pete Sándor utoljára lépett pályára a vasi kisváros együttesének színeiben. "Sanya", ahogy a méltán közkedvelt játékost mindenki ismeri, ha nem is könnyen, de összességében magabiztosan múlta felül Kéri Sándort, miközben a szezon végére kifejezetten jó formába lendülő Ritter Tamás 601 fás eredménnyel gyűjtötte be a 8. csapatpontot.

A 8-0-ás (3460-3193) répcelaki győzelem hivatalos kihirdetése után kerül sor a díjkiosztó ünnepségre, amelyen a répcelaki sportvezetők mellett Szabó József polgármester, valamint Németh Lajos, a Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnöke is hosszasan méltatta a bronzérmes alakulatot és annak játékosait, edzőjét. Az eseménynek szomorú pillanatai is voltak, ugyanis érmet adott át a csapat az együttes pár hete, fiatalon és hirtelen elhunyt törzsszurkolójának, Móricz Imre családjának, egészen pontosan a testvérének, Zoltánnak.

Az ünnepséget egy hasonlóan szomorú, illetve talán inkább megható momentum zárta, ugyanis elbúcsúztatták a pályafutásukat külföldön folytató Rudolf Balázst és Pete Sándort. A két kiváló soproni, Sopron környéki versenyző a répcelaki tekesport új érájának kezdetén, a 2011-ben felújított csarnok átadását követő időszakban érkezett Ausztriából, és minden túlzás nélkül állíthatjuk, nem csak játékosként, de emberként is pillanatok alatt belopták magukat a helyi szurkolók szívébe, illetve alappillérei voltak annak a gárdának, amely országhatárokon is túlmutató sikereket ért el, szinte a semmiből feltűnve. "Sanya" csapatkapitányként is igazi vezére volt az együttesnek, Balázs pedig kivételes tehetségével varázsolta el a nézőket hétről hétre. A két játékos eredmények szempontjából is maradandót alkotott, és kitörölhetetlenül beírták magukat a répcelaki teketörténelembe: sorozatban 4 Szuperliga bronzérem, Balázs révén felnőtt csapatvilágbajnoki bronzérem, egy-egy 3. és 2. hely az NBC-kupán, és Bajnokok Ligája szereplés, vagy a Vas megye legjobb csapat díj elnyerése, hogy csak párat emeljünk ki a megannyi szenzációs sikerből. Ahogy a mondás tartja, soha nem mond, hogy soha, így ugyan most búcsúra került sor, de egyik játékos sem zárta ki, hogy a jövőben még magára ölti a Répcelak mezét.


Egykori és jelenlegi sportvezetők, városvezetők a lelátón és a díjátadó ünnepségen
Könnyes szemmel hallgatja a búcsúbeszédet Rudolf Balázs és Pete SándorĈ
Ervin Gallen,
2016. máj. 1. 5:27
Comments