Az FTC elleni győzelemmel ismét Szuperliga bronzérmes a Répcelak!

2014. április 27.

Szombaton kora délután a nagy rivális, és egyben szinte testvércsapatnak is tekinthető Ferencvárost fogadták a Répcelaki SE Szuperligás tekései. A tét óriási volt, ugyanis a hazai alakulat győzelme esetén - függetlenül a 2 hét múlva esedékes visszavágótól - bebiztosíthatta a bronzérmet.

Az ifjúsági együttesek összecsapása nagy izgalmakat hozott, ugyanis a répcelaki duó mindkét tagja sérülten lépett pályára, illetve a vendégek nem adták olcsón a 2 bajnoki pontot. A találkozót végül 4-0 arányban (1146-1126) abszolválta az ifj Móricz Zoltán, Babos Tamás összeállítású Répcelak, ezzel pedig a bajnokcsapat megőrizte hazai veretlenségét. Érdemes kiemelni, hogy szenzációs idényt produkáló fiataljaink a tavaly augusztus vége óta tartó szezonban itthon mindössze egy-, idegenben pedig két pontot veszítettek!

A felnőtt mérkőzés első sora igazolta, hogy a két alakulat hasonló játékerőt képvisel, és míg az egyik ágon a répcelaki (Gosztola László, 611 fa), addig a másik ágon a ferencvárosi (Danóczi Richárd, 620 fa)  játékos gyűjtötte be nagy csatában a csapatpontot. A nyitó kör után így 1-1 volt az állás, és mindössze 3 fával vezetett a Répcelak.

A középső körben aztán a mérleg nyelve erőteljesen a Répcelak irányába billent el: Ritter Tamás 45-, Vörös Milán pedig 18 fával múlta felül riválisát, és a finis előtt megnyugtató, 66 fás előnnyel, illetve 3-1 arányban vezetett a hazai gárda.

A záró körben a Répcelak még úgy is növelni tudta a különbséget, hogy az egyik csapatpontot elvitte az FTC, ugyanis míg Pete Sándor csapatkapitány 62 fát vert a Tóth Zoltán, Kecskés Miklós duóra (a jól kezdő ferencvárosi játékost térdsérülés miatt kellett lecserélni), addig Farkas Imre a gyengébb első szett után -  nagyot harcolva - szépen felzárkózott a hazai szurkolókra némileg ráijesztő Pete Lászlóra.

A Répcelak ezzel 6-2-es, illetve 102 fás győzelmet aratott, így Kiss Zsolt edző/szakosztályvezető együttese egy fordulóval a zárás előtt - immár sorozatban másodszor -  begyűjtötte a Szuperliga bronzérmet! A május 10-i, budapesti finálé előtt már most elmondhatjuk, hogy fennállásának legeredményesebb szezonját teljesítette a Répcelak, mivel a bajnokságban nem csak az ifjúsági arany-, illetve a felnőtt bronzérmet sikerült megszerezni, de mindkét csapat a legtöbb bajnoki pontot gyűjtötte be azóta, hogy 2011-ben felkerültek a legmagasabb osztályba, illetve az NBC-kupán elért 6. hely is az előbbi felsorolásba kívánkozik.


Fotó: Szarka Sándor, Facebook

Az összecsapás képei ide kattintva tekinthetők meg.


A mérkőzés jegyzőkönyvei:
Comments