Szenzációs eredmény a brno-i vb-n: tandem ezüstérmes az ifj. Móricz - Babos duó!

2014. május 16.

A csehországi Brnóban zajló U23-as (ifjúsági) teke világbajnokság pénteki napján a tandem versenyszámot rendezték meg (2x30 vegyes dobás, egyenes kieséses rendszer), amelyben a fiúk mezőnyében három magyar páros is érintett volt: Bíró Patrik (FTC) - Tóth Áron (BKV), Horváth Péter (Győr) - Brancsek János (Győr), ifj. Móricz Zoltán (Répcelak) - Babos Tamás (Répcelak).

A Móricz - Babos duó legjobb magyar párosként szenzációs menetelést mutatott be. Az első fordulóban úgy győzték le szétdobásban vetélytársaikat, hogy a lengyel versenyzők az első játszmában világrekordot döntöttek (99, 90: 189), majd sorrendben német, osztrák és szerb párost fektettek két vállra fiataljaink.

A döntőben a horvátokkal csaptak össze Móriczék, akik sajnos szoros telizés után elveszítették az első játszmát (133 - 156). A második szettben a magyar különítmény kezdett jobban, és ha minimális különbséggel is, de vezettek 15 gurítást követően. A záró dobásokban viszont ismét a Marinovic - Totic párosnak jött ki jobban a lépés, így végül 2-0 arányban győztek (az utolsó 30 dobást 167-149-re abszolválták a horvátok).

A második helyezett Móricz - Babos párosnak feltétlenül jár a maximális elismerés, ugyanis életük első ilyen jellegű világversenyén 2 nap alatt már a második ezüstérmüket szerezték meg egy rendkívül erős mezőnyben, és a ma legyőzöttek névsora kifejezetten veretes, gondoljunk csak a többszörös világbajnok szerb Ernyesi Róbertre, valamint társára, Kovacic Igorra, akik a csütörtöki csapatversenyen 679, valamint 697 fát értek el, így ma az egyik legnagyobb favoritnak számítottak. Őket, valamint a német és az osztrák duót is szettveszteség nélkül győzte le a két feltörekvő magyar reménység!

A legfrissebb információk szerint holnap pihenő vár a meglehetősen fáradt répcelaki játékosra (szombaton sprintben, illetve tandem mixben avatnak világbajnokot), vasárnap pedig zárásként a 24-es egyéni döntőben méreti meg magát a 23. helyen álló Móricz és a 4. Babos.

A teljes eredménylista ide kattintva tekinthető meg.A németek elleni párharc záró játszmájának felvétele:


Babos Tamás


ifj. Móricz Zoltán
Comments