Obicei / Costumbre

Page start up on 17.04.2020_18.16 (UTC+1 España)

1) Fuente documental / Sursa documentara: Costumbre - Wikipedia. > 7293 bytes.

2) Fuente documental / Sursa documentara: Reflejo condicional - Wikipedia. > 2.405 bytes.

El admin says: Obicei = Reflex social conditionat..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lectura suplementaria.

Estudios de Pavlov.

Lectura suplimentara.

Studierile efectuate de Pavlov.

"...Dar, spre deosebire de alți autori, Pavlov a considerat că multe „comportamente umane” sunt mai complexe decât un sistem de reflexe condiționale simple într-un model „stimul/ răspuns” liniar. În Homo sapiens, Pavlov a considerat că există un salt calitativ în ceea ce privește primul sistem de semnal; la oameni, problema nu se mai limitează la reflexele condiționale sau la stimuli care funcționează ca un substitut direct al realității. Complexitatea funcțiilor psihologice umane facilitează un al doilea sistem de semnal, care este limbajul verbal sau simbolic.

În acest sens, substituțiile de la stimuli par infinite și, totuși, foarte ordonate (logic).

În mare măsură, Pavlov postulează o astfel de capacitate a celui de-al doilea sistem de semnal, deoarece consideră că la oameni există o capacitate de autocondiționare (învățare regizată de sine) care, deși pare contradictorială, este eliberatoare: ființa umană poate reacționa la stimuli pe care el Se generează și poate transmite (vezi informații).

Psihologia preeminent experimentală a lui Pavlov și a epigonelor sale se numește reflexoterapie, care confundă unii oameni, care o confundă cu reflexoterapia, o formă de terapie numită uneori „reflexoterapie”.

".... Pero, a diferencia de otros autores, Pávlov consideró que muchos «comportamientos humanos» son más complejos que un sistema de reflejos condicionales simples en un modelo «estímulo/respuesta» lineal. En el Homo sapiens, Pávlov consideró que se produce un salto cualitativo respecto al primer sistema de señales; en el humano la cuestión ya no se restringe solamente a reflejos condicionales o a estímulos que funcionan de manera sustitutiva directa de la realidad. La complejidad de las funciones psicológicas humanas facilita un segundo sistema de señales que es el lenguaje verbal o simbólico. En éste las sustituciones a partir de los estímulos parecen ser infinitas y, sin embargo, altamente ordenadas (lógicas). En gran medida Pávlov postula tal capacidad del segundo sistema de señales porque considera que en el ser humano existe una capacidad de autocondicionamiento (aprendizaje dirigido por uno mismo) que, aunque parezca contradictorio, le es liberador: el ser humano puede reaccionar ante estímulos que él mismo va generando y que puede transmitir (ver información).

La psicología preeminentemente experimental de Pávlov y sus epígonos se denomina reflexología, lo que lleva a confusión a algunas personas, que la confunden con la reflexogenoterapia, una forma de terapia a veces llamada «reflexología»"....

Unul dintre câinii lui Pávlov, la Muzeul Pávlov (Ryazan), 2005.

Uno de los perros de Pávlov, en el Museo Pávlov (Riazán), 2005.