Escala (transport) / Escala (transporte)

Page start up on 24.02.2020_17.10 (UTC+1 / España)

Escala - definitie in DEX.

ESCÁLĂ, escale, s. f. Oprire prevăzută în itinerarul unui vapor sau al unui avion (într-un port sau pe un aeroport) pentru aprovizionare, pentru debarcarea sau îmbarcarea pasagerilor etc. <> Vaporul face escală la Constanța. ◊ Zbor fără escală = parcurgerea de către un avion a distanței dintre două puncte, fără aterizări intermediare. ♦ Localitate de oprire în cursul unei călătorii cu vaporul sau cu avionul.

ESCÁLĂ, escalas, S. F. Parada prevista en el itinerario de un barco o de un avión (en un puerto o aeropuerto) para el suministro, desembarque o embarque de pasajeros, etc. >> El barco hace escala en Constanta. <> Vuelo sin escalas = el vuelo en avión de la distancia entre dos puntos, sin aterrizajes intermedios. ♦ Lugar de parada durante un viaje en barco o avión.

En el mundo del transporte, una escala es una detención temporal de un vehículo durante un viaje en un punto situado entre el origen y el destino.​ Se denomina conexión, estación o trasbordo cuando, durante el viaje, se trasladan los pasajeros y/o sus equipajes de un vehículo a otro.​

Algunas compañías de viajes, en especial las aerolíneas, incluyen en sus ofertas viajes con estancias prolongadas durante uno o varios días, dando a los viajeros la ocasión de visitar el lugar de la escala como atractivo turístico.

În lumea transporturilor, o escală este o oprire temporară a unui vehicul în timpul unei călătorii într-un punct dintre origine și destinație. Se numește conexiune, transbordare sau transbordare atunci când, în timpul călătoriei, pasagerii și / sau pasagerii sunt transferați bagajele de la un vehicul la altul.

Unele companii de turism, în special companiile aeriene, includ în ofertele lor călătorii cu sejururi prelungite timp de una sau mai multe zile, oferind călătorilor posibilitatea de a vizita locul popasului ca o atracție turistică.

În lumea transporturilor, o escală este o oprire temporară a unui vehicul în timpul unei călătorii în orice punct situat dintre origine și destinație. Se numește conexiune, statie sau transbord atunci când, în timpul călătoriei, pasagerii și /sau bagajele lor sunt transferați de la un vehicul la altul.

Unele companii de turism, în special companiile aeriene, includ în ofertele lor călătorii cu sejururi prelungite timp de una sau mai multe zile, oferind călătorilor posibilitatea de a vizita, acel loc de escală fiind in acelasi timp atracție turistică.