Generatie / Generación

Page start up on 02.04.2020_14.07 (UTC+1 / España)

Fuente documental / Sursa documentara: Generacion - Wikipedia: > 7.286 bytes (

Columna 1.

Texto del articulo "Generacion - Wikipedia".

Columna 2.

Borrador / Maculator

Columna 3.

Traduccion / Traducere... admin.

Diferencia generacional

La diferencia generacional, duración generacional o intervalo generacional es el promedio de la diferencia de edad de todos los hijos con respecto al padre o madre. Con respecto a las diferencias de edad entre la mujer y el hombre en un enlace familiar, suele ser la diferencia generacional con respecto al padre mayor que con respecto a la madre.

,

En la demografía la diferencia generacional es una de las variables para la descripción del comportamiento generativo, el cual también juega un papel importante en los pronósticos de población.

.

Generaciones en la sociología

El sociólogo alemán Karl Mannheim realizó en 1928 contribuciones importantes en la sociología del conocimiento con su concepto de generación, que no como hasta entonces comprendía los 30 años, sino que se caracteriza por acontecimientos generacionales, es decir, hechos que marcaron la niñez y la juventud y que tendrían una influencia el resto de la vida. Para su análisis sociológico del problema de las generaciones se sirve Mannheim por un lado de la dirección positivista de David Hume y Auguste Comte, que intentó buscar intervalos fijos y cuantificados de 30 años, que se sucedían; por otro lado se hace también eco de la interpretación de generación de las escuelas históricas del Romanticismo, que se basaba en los movimientos intelectuales que se experimentaban interiormente, como es el caso de la historia del arte.​

Mannheim diferenció entre situación generacional, contexto generacional y unidad generacional. La situación generacional es un término general que se refiere al nacimiento en un determinado período histórico social​ y es prerrequisito para poder hablarse de contexto generacional o unidad generacional. Habla de contexto generacional a la unión que se da al participar en un destino común y en las corrientes intelectuales del momento.​ Un contexto generacional agrupa varias unidades generacionales. Los miembros de las unidades generacionales están unidos de forma más cercana, dado que tramitan las corrientes intelectuales de la misma manera: comparten las intenciones fundamentales y los principios de formación, que les socializan dentro de un grupo y son causantes de que la reacción en las corrientes de tiempo sea idéntico. (2.267 bytes)

.

.

Generaciones de copias

También se utiliza el término para técnicas de reproducción, donde una copia se crea a partir de otra original, por ejemplo en el caso de películas, cintas de casete o fotocopias. La primera generación es la original, la copia de ésta es la segunda generación, la copia de la copia la tercera generación, y así sucesivamente. Dado que la calidad merma por los procesos de copia de una generación a otra, es importante mantener la calidad de generaciones lo menor posible.

.

Generaciones en la biología

Como en la genealogía, se habla de generación en la biología para los miembros de una línea de sucesión. Sin embargo, en este caso se puede dar un cambio generacional, cuando a una generación con ambos sexos, le sucede una generación asexual, y a esta, de nuevo una con ambos sexos. En estos casos se puede hablar incluso de una nueva generación, cuando ésta nace de una reproducción asexual, lo que desde el punto de vista genético se denominaría clon.

.

.

Véase también

- Familia, familia numerosa, soltería (sociología y demografía)

- Univoltino (biología)

- Antropología del parentesco

(1.104 bytes).

Se conoce como generación en genealogía al total de seres que forman parte de la línea de sucesión anterior o posterior de un individuo de referencia. Al tomarse como punto de partida a un determinado individuo se le considera como primera generación; a sus sucesores se le denomina segunda generación, a los sucesores de estos se les considera tercera generación, y así sucesivamente. En las listas genealógicas es frecuente designar las generaciones con un número romano.

También se utiliza el término generación para denominar al conjunto de personas que, por haber nacido en fechas próximas y recibido educación e influjos culturales y sociales semejantes, se comportan de manera afín o comparable en algunos sentidos. Así, nos referimos a La generación juvenil. La generación de la guerra.

Otra acepción usual del término generación corresponde a cada una de las fases de una técnica en evolución, en que se aportan avances e innovaciones respecto a la fase anterior. Así, decimos Ordenadores de quinta generación.

(1021 bytes)

Índice

1 Diferencia generacional

2 Generaciones en la sociología

3 Generaciones de copias

4 Generaciones en la biología

5 Véase también

6 Bibliografía

7 Referencias

8 Enlaces externos

Generația în genealogie este cunoscută ca numărul total de ființe care fac parte din linia succesiunii înainte sau după un individ de referință. Când un anumit individ este luat ca punct de plecare, el este considerat ca fiind prima generație; succesorii lor sunt numiți a doua generație, succesorii lor sunt considerați a treia generație și așa mai departe. Listele genealogice desemnează adesea generațiile cu un număr roman.

Termenul generație este folosit și pentru a face referire la grupul de oameni care, născuți în viitorul apropiat și primind educație și influențe culturale și sociale similare, se comportă într-un mod similar sau comparabil. Astfel, ne referim la Generația Tineretului. Generația de război.

Un alt sens obișnuit al termenului generație corespunde fiecăreia din fazele unei tehnici în evoluție, în care se realizează avansuri și inovații în comparație cu faza anterioară. Deci, spunem computere de generația a 5-a.

index

1 Diferența generațională

2 generații în sociologie

3 Generații de copii

4 generații în biologie

5 Vezi și

6 Bibliografie

7 Referințe

8 Legături externe

Diferența generațională

Diferența generațională, durata generațională sau intervalul generațional este media diferenței de vârstă a tuturor copiilor față de tată sau mamă. În ceea ce privește diferențele de vârstă între femei și bărbați într-o relație de familie, este de obicei diferența generațională în ceea ce privește tatăl mai mare decât în ​​raport cu mama.

,

În demografie, diferența generațională este una dintre variabilele pentru descrierea comportamentului generativ, care joacă, de asemenea, un rol important în prognozele populației.

.

.

Generații în sociologie

Sociologul german Karl Mannheim a adus contribuții importante în sociologia cunoașterii în 1928 cu conceptul său de generație, care nu a cuprins până atunci vârsta de 30 de ani, ci este caracterizat prin evenimente generaționale, adică evenimente care au marcat copilăria și tinerețea. și că ar avea o influență tot restul vieții. Pentru analiza sa sociologică a problemei generațiilor, Mannheim folosește, pe de o parte, conducerea pozitivistă a lui David Hume și Auguste Comte, care au încercat să caute intervale fixate și cuantificate de 30 de ani care s-au succedat; pe de altă parte, reiese și din interpretarea generațională a școlilor istorice ale romantismului, care s-a bazat pe mișcările intelectuale care au fost experimentate pe plan intern, așa cum se întâmplă în istoria artei.

.

.

.

Mannheim a diferențiat între situația generațională, contextul generațional și unitatea generațională. Situația generațională este un termen general care se referă la naștere într-o anumită perioadă istorică socială și este o condiție prealabilă pentru a putea vorbi despre un context sau o unitate generațională. El vorbește despre contextul generațional la uniunea care are loc la participarea la un destin comun și la curenții intelectuali ai momentului. Un context generațional grupează mai multe unități generaționale. Membrii unităților generaționale sunt uniți mai strâns, deoarece prelucrează curenții intelectuali în același mod: împărtășesc intențiile fundamentale și principiile formării, care îi socializează în cadrul unui grup și provoacă reacția în fluxurile de timp sunt identice.

,

,

.

Generații de copii

Termenul este folosit și pentru tehnici de reproducere, unde o copie este creată dintr-un alt original, de exemplu în cazul filmelor, casetelor sau fotocopiilor. Prima generație este originalul, copia acesteia este a doua generație, copia copiei a treia generație și așa mai departe. Deoarece calitatea este afectată de copierea proceselor de la o generație la alta, este important să menținem calitatea generațiilor cât mai scăzută.

.

.

.

.

Generații în biologie

Ca și în genealogie, generația este denumită în biologie ca membri ai unei linii succesorale. Cu toate acestea, în acest caz poate exista o schimbare generațională, când o generație cu ambele sexe este reușită de o generație asexuală, iar această generație este din nou una cu ambele sexe. În aceste cazuri, se poate vorbi chiar de o nouă generație, când se naște din reproducerea asexuală, care din punct de vedere genetic ar fi numită clonă.

.

.

Vezi și

Familie, familie numeroasă, singurătate (sociologie și demografie)

- Univoltino (biologie)

- Antropologia rudeniei

Diferența generațională

Diferența generațională, durata generațională sau intervalul generațional este media diferenței de vârstă a tuturor copiilor față de tată sau mamă. În ceea ce privește diferențele de vârstă între femei și bărbați într-o relație de familie, este de obicei diferența generațională în ceea ce privește tatăl mai mare decât în ​​raport cu mama.

,

În demografie, diferența generațională este una dintre variabilele pentru descrierea comportamentului generativ, care joacă, de asemenea, un rol important în prognozele populației.

.

.

Generațiile în sociologie

Sociologul german Karl Mannheim a adus contribuții importante în sociologia cunoașterii în 1928 cu conceptul său de generație, care nu a cuprins până atunci vârsta de 30 de ani, ci este caracterizat prin evenimente generaționale, adică evenimente care au marcat copilăria și tinerețea. și că ar avea o influență tot restul vieții. Pentru analiza sa sociologică a problemei generațiilor, Mannheim folosește, pe de o parte, conducerea pozitivistă a lui David Hume și Auguste Comte, care au încercat să caute intervale fixate și cuantificate de 30 de ani care s-au succedat; pe de altă parte, reiese și din interpretarea generațională a școlilor istorice ale romantismului, care s-a bazat pe mișcările intelectuale care au fost experimentate pe plan intern, așa cum se întâmplă în istoria artei.

,

,

,

Mannheim a diferențiat între situația generațională, contextul generațional și unitatea generațională. Situația generațională este un termen general care se referă la naștere într-o anumită perioadă istorică socială și este o condiție prealabilă pentru a putea vorbi despre un context sau o unitate generațională. El vorbește despre contextul generațional la uniunea care are loc la participarea la un destin comun și la curenții intelectuali ai momentului. Un context generațional grupează mai multe unități generaționale. Membrii unităților generaționale sunt uniți mai strâns, deoarece prelucrează curenții intelectuali în același mod: împărtășesc intențiile fundamentale și principiile formării, care îi socializează în cadrul unui grup și provoacă reacția în fluxurile de timp sunt identice.

,

,

.

Generările de copii

Termenul este folosit și pentru tehnici de reproducere, unde o copie este creată dintr-un alt original, de exemplu în cazul filmelor, casetelor sau fotocopiilor. Prima generație este originalul, copia acesteia este a doua generație, copia copiei a treia generație și așa mai departe. Deoarece calitatea este afectată de copierea proceselor de la o generație la alta, este important să menținem calitatea generațiilor cât mai scăzută.

.

.

.

.

Generații în biologie

Ca și în genealogie, generația este denumită în biologie ca membri ai unei linii succesorale. Cu toate acestea, în acest caz poate exista o schimbare generațională, când o generație cu ambele sexe este reușită de o generație asexuală, iar această generație este din nou una cu ambele sexe. În aceste cazuri, se poate vorbi chiar de o nouă generație, când se naște din reproducerea asexuală, care din punct de vedere genetic ar fi numită clonă.

.

.

Vezi și

- Familie, familia numeroasă, burlacia (sociologie și demografie)

- Univoltino (biologie).

- Antropologia rudeniei

Se cunoaste ca generație, în cadrul genealogiei, numărul total de ființe care fac parte din linia succesiunii anterioare ori posterioare ale unui individ pe care ni-l alegem ca referință. Alegând un anumit individ ca punct de referinta, el este considerat ca fiind prima generație; succesorii lui sunt numiți a doua generație, succesorii acestora sunt considerați a treia generație și așa mai departe. In listele genealogice este frecventă desemnarea (numerotarea) generațiilor cu cifre romane.

De asemenea se utilizeaza termenul generație și pentru a face referire la grupuuri de oameni care, născuți în perioade de timp apropiate și primind educație și influențe culturale și sociale asemanatoare, se comportă într-un mod similar sau comparabil. Astfel, ne referim la generația tanara, generația de război, etc

O alta acceptie uzuala a termenului generație corespunde fiecăreia din fazele unei tehnici /tehnologii în evoluție, în care se realizează avansuri și inovații în comparație cu faze anterioare. Asa spre exemplu, spunem "Computere de a 5-a generație".

.

.

Index

1 Diferența generațională

2 Generațiile în sociologie

3 Generările de copii (copii de la "a copia")

4 Generații în biologie

5 Vezi și

6 Bibliografie

7 Referințe

8 Legături externe