Flyktninger

Helse- og velferdstjenestene bidrar til at innbyggerne opplever mening, tilhørighet og selvstendige liv. Dette er viktig for den enkelte og for rettferdig og bærekraftig fordeling av fellesskapets ressurser. For å få til dette må tjenestene utvikles sammen med innbyggerne.

Vi vil redusere sosiale forskjeller i levekår og helse, og fange opp de som trenger hjelp eller er i en sårbar situasjon. Innbyggerne skal få tjenester tilpasset den enkeltes behov; tjenester som er nyttige og koordinerte. Dette skal vi oppnå gjennom kompetente medarbeidere og bruk av teknologi.

Gjennom vedtak fra bystyret forplikter kommunen seg til å ta imot et bestemt antall flyktninger hvert år. Kommunen skal gjennomføre bosetting og legge til rette for integrering og deltakelse av flyktningene i samfunnet.

Mottak av flyktninger innebærer bosetting og integrering av disse i samfunnet. Overgang til ordinær utdanning og kvalifiserende tiltak som fører til vedvarende deltakelse i arbeidslivet og økonomisk selvstendighet er hovedprioriteringene i planperioden. Parallelt med dette vil kvalifiseringen ha fokus på andre viktige livsområder som helse, barn og foreldrerollen samt mestring av dagliglivets utfordringer. Alle tiltakene skal tilpasses den enkeltes individuelle forutsetninger og behov.

Mål for flyktninger

  1. Trondheim kommune bosetter inntil 130 flyktninger i 2021, av disse er inntil 10 enslige mindreårige

  2. Flyktninger som bosettes i kommunen har lik grad av deltakelse i arbeids- og samfunnslivet på lik linje som den øvrige befolkningen

  3. Enslige mindreårige som bosettes i Trondheim skal sikres god oppfølging som bidrar til selvstendighet og mestring. Enslige mindreårige skal oppleve å være integrert og føle tilhørighet til samfunnet

Lenker til relevant informasjon

Alle tabeller som er vist i dette kapitlet er tilgjengelig på denne nettsiden eller ved å laste ned som pdf-fil.